14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeia la 40 de ani

Femeia la 40 de ani

Doamnele la 40 de ani din ziua de azi nu mai par a fi resemnate în faţa trecerii implacabile a anilor. Ele profită din plin de fiecare moment din viaţă şi îl trăiesc la maximum.

Imnul femeii de 40 de ani din ziua de azi ar putea fi „Forever young“ al lui Jay-Z. Bineînţeles, şi la 40 de ani există femei şi femei: devoratoare de bărbaţi, băieţoase, lolite, însă aproape toate (opt din zece) se consideră foarte tinere. Una din trei este sigură că poate seduce orice bărbat îşi doreşte, una din două este convinsă că nu are de ce să invidieze femeile de 20 de ani, iar una din patru este mare admiratoare a unor vedete care de obicei sucesc minţile adolescentelor, de la Cristiano Ronaldo şi până la deja clasicul George Clooney. Peste jumătate dintre doamnele singure (52 la sută) îşi doresc un partener mai tânăr. Din câte se pare, bărbaţii maturi nu pot oferi aceeaşi „cantitate“ de romantism, de energie şi candoare, fapt confirmat de psihologul Marina Anzil Robertini. Raportul „Confesiunile unei femei de 40 de ani“, realizat de Meta Comunicazione şi dat publicităţii de cotidianul italian La Stampa, a fost realizat pe un eşantion de 3.200 de femei cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani şi prezintă o lume care, deşi se află sub ochii noştri, nu reuşim să o vedem. În opinia psihologilor, nu este vorba de imaturitate, cum ar putea crede unii, ci de o declaraţie de război. Femeile care o dată s-ar fi mulţumit, fără să comenteze, fie şi cu rolul de bunici, acum preferă să trăiască viaţa la maximum şi renunţă la hainele cenuşii şi negre în favoarea stilului Barbie.

Lecţii de la Hollywood

Muzele de inspiraţie sunt, cum era de aşteptat, marile vedete de la Hollyood, începând cu Jennifer Aniston, surprinsă mereu pe plajă, cu o siluetă impecabilă, îmbrăcată cu haine lejere în culori pastelate, sau Cameron Diaz, care îşi permite să apară pe covorul roşu cu o bluză superlargă, cu picioarele goale şi sandale Louboutin şi cere să fie lăsată să se distreze. Chiar şi mai sobra Julia Roberts a renunţat la rochiile de seară şi a preferat să apară în pantaloni scurţi la premiera „Eat, Pray, Love“. În aceste condiţii, nu este de mirare că mamele şi-au băgat nasul în garderoba fiicelor pentru a-şi găsi ţinute în pas cu vremurile. În mod surprinzător, ele nu se consideră ameninţate de femeile mai tinere, chiar dimpotrivă, 41 la sută dintre ele cred că sunt mai atrăgătoare şi cu mai multă experienţă. La vremuri noi şi dorinţele sunt noi. 61 la sută dintre doamnele intervievate visează să călătorească, 51 la sută vor să acorde mai mult timp propriei persoane, 41 la sută şi-au propus să iasă mai des în oraş, 31 la sută vor să meargă mai des în discoteci, iar 22 la sută visează la o aventură romantică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU