8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCadoul perfect, o misiune practic imposibilă

Cadoul perfect, o misiune practic imposibilă

Gata, am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Crăciun, iar frenezia căutării cadoului potrivit, la un preţ convenabil şi care să îl bucure pe destinatar, a atins cote maxime.

Crăciunul bate la uşă, numărătoarea inversă a început şi principala preocupare în această perioadă este găsirea acelui cadou nici scump, nici ieftin şi care să aducă un zâmbet pe buze persoanei care îl primeşte. De multe ori se întâmplă ca darurile greşite să jignească, să îi facă pe destinatari să se simtă neînţeleşi şi neiubiţi.
Este inutil ca bunica intelectuală să se încăpăţâneze să îi ofere nepoatei sale dislexice cărţile sale preferate din tinereţe. Mai bine acum ar căuta aceeaşi carte în versiunea audio. Crăciunul s-a transformat într-un schimb continuu de obiecte, fiind uitat spiritul profund al acestei sărbători.
De multe ori însă, cadourile primite sunt date uitării, dar biletele care le însoţesc sunt păstrate pentru eternitate. Femeile îşi amintesc cu mai multă plăcere de un mesaj potrivit din bileţel decât de numărul de flori din buchet. Bătrânul profesor care şi-a îndrumat elevii în alegerea drumului corect în viaţă va fi mai mult decât fericit să primească felicitări de la aceştia în preajma Sărbătorilor.
Crăciunul a devenit un schimb de obiecte şi depinde doar de noi să îl transformăm într-un act de iubire şi de eleganţă. Iată în cele ce urmează câteva reguli care vă pot fi de ajutor în alegerea cadoului perfect.

Reguli de urmat

Prima regulă pentru a evita orice problemă este să îl întrebaţi pe destinatar cu mult timp înainte ce îşi doreşte, pentru a reuşi să îi faceţi o surpriză plăcută. În acest fel aveţi mari şanse să nu daţi greş, mai ales dacă este vorba de bunici sau părinţi.
Când vine vorba de soţi, logodnici sau prieteni, dacă doamnele îşi pun un pic mintea la contribuţie ştiu întotdeauna ce să cumpere. Important este să nu facă un cadou care să le reprezinte prea mult pe ele şi nu pe parteneri. Nu este nimic mai dizgraţios decât să vezi un bărbat care umblă cu cravate, pulovere sau fulare care corespund mai mult gusturilor partenerei.
Cadoul pentru soţie sau amantă a constituit mereu o problemă. Domnii din anii ‘60 dăruiau două obiecte de o valoare similară, pentru a evita orice problemă. Cele mai multe dintre femei au tendinţa să spună ce îşi doresc, astfel că pentru bărbaţii care au o viaţă amoroasă agitată există mai degrabă problema banilor, şi nicidecum a alegerii cadourilor. În această nevroză creată de schimbul de cadouri, o atenţie deosebită trebuie să acorde părinţii divorţaţi. În cazul în care copiii sunt mici, cadoul va fi comun, pentru ca micuţii să nu facă diferenţe.

Daruri pentru orice buzunar

Bogătaşii moderni au toţi un bijutier de încredere care îi ajută în orice situaţie. Este suficient să meargă la acesta cu o listă şi în cel mai scurt timp vor avea la dispoziţie câte un cadou pentru toţi membrii familiei.
Pentru a scuti nişte bani, puteţi recicla darurile primite. Atenţie însă să nu trimiteţi căciula roz din lână mătuşii bătrâne, acesteia potrivindu-i-se mult mai bine o pereche de mănuşi negre, pe care nu le purtaţi. Căciuliţa de lână este perfectă pentru nepoata adolescentă. Dacă darul făcut este frumos, el va creea oricum o bucurie.  Şi nu uitaţi că, dacă felicitarea care însoţeşte cadoul este scrisă din suflet, darul va fi oricum o bucurie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS