5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Veninul de şopârlă, folosit pentru tratarea
hipertensiunii arteriale

Şopârlele ar putea fi sursa unui venin revoluţionar, care ar putea fi folosit în mod eficient în tratarea hipertensiunii arteriale. Profesorul Bryan Fry de la Universitatea Melbourne a condus o echipă formată din oameni de ştiinţă din Elveţia, Israel şi Statele Unite, care au studiat potenţialul curativ al veninului extras de la şopârle.
„Rezultatele pe care le-am obţinut relevă faptul că veninul şopârlelor are un potenţial uriaş pentru medicină, potenţial care până acum nu a fost explorat“, a explicat Bryan Fry. Acesta a precizat că următorul pas în activitatea echipei sale va fi să transforme veninul extras de la şopârle într-un medicament care le-ar putea fi de folos tuturor persoanelor care suferă de boli cardiace.
„Am descoperit de curând că acest venin nu se găseşte doar la anumite specii de şopârle. Ne-am propus să analizăm proprietăţile veninului şi am descoperit tipuri noi de toxine. Am demonstrat diversitatea toxinelor prezente în veninul şopârlelor, iar potenţialul curativ al acestuia este confirmat de faptul că trei dintre toxinele nou-descoperite au aceeaşi acţiune ca medicamentele prescrise pentru scăderea nivelului hipertensiunii arteriale“, a explicat Bryan Fry. Cercetarea s-a desfăşurat pe parcursul a patru ani şi a presupus colectarea veninului provenit de la specii de şopârle din toată lumea, acţiune care a fost urmată de studii de laborator şi analize complexe ale proprietăţilor veninului. „Demersul a fost foarte intens şi dificil, dar a meritat tot efortul, pentru că am descoperit tipuri noi de veninuri care ar putea fi benefice pentru sănătatea oamenilor“, a spus Bryan Fry.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU