10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCălătorii cu stil

Călătorii cu stil

Luxul pentru unii este doar o noţiune, dar pentru alţii este un stil de viaţă. Iar când îţi permiţi o viaţă luxoasă, şi călătoriile le faci în acelaşi stil. Lonelyplanet.com ne-a arătat cum călătoresc oamenii de afaceri.

Singapore Airlines – aleasă de oamenii cu bani

Singapore Airlines este linia aeriană naţională a statului Singapore. Nodul principal este la Aeroportul Internacional Changi. Această companie s-a dezvoltat foarte mult pe partea de călătorii pentru oamenii de afaceri. Singapore Airlines este una dintre cele mai admirate companii aeriene din lume. Are un nume puternic şi este foarte inovatoare, sigură şi are nişte servicii excelente – de aceea este aleasă de mulţi oameni cu bani. Un zbor de la Londra la Singapore costă aproape 6.500 de dolari, iar pentru întoarcere se plăteşte aceeaşi sumă.
Efortul financiar este pe măsura frumuseţii insulei Singapore, care este un stat-oraş şi cea mai mică ţară din Asia de Sud-est. Este situat la sud de Peninsula Malay, la 137 km nord de la ecuator.
Singapore este o destinaţie de călătorii foarte populară, turismul fiind aici una dintre cele mai mari industrii. Aproape 9,7 milioane de turişti au vizitat Singapore în anul 2006. Centrul comercial Orchard Road din Singapore este una din cele mai cunoscute şi populare atracţii turistice. Pentru a atrage şi mai mulţi turişti, guvernul a decis să legalizeze jocurile de noroc şi a permis construirea a două staţiuni cazino la Marina Sentosa de Sud în 2005. Pentru a concura cu rivalii din regiune, cum ar fi Hong Kong, Tokyo şi Shanghai, guvernul a anunţat că o parte a oraşului va fi transformată printr-un iluminat civic şi comercial foarte spectaculos. Mâncarea a fost, de asemenea, puternic promovată ca un punct de atracţie pentru turişti, Festivalul Alimentar din Singapore, organizat în luna iulie în fiecare an, fiind o sărbătoare dedicată bucătăriei tradiţionale a acestui stat.
Singapore s-a afirmat în ultimii ani ca un important centru de turism medical – circa 200.000 de străini solicitând anual îngrijiri medicale. Ţelul este ca Singapore să ofere anual servicii medicale pentru un milion de pacienţi străini până în 2012 şi de a genera venituri de trei miliarde de dolari din această industrie. Guvernul se aşteaptă ca această iniţiativă să creeze aproximativ 13.000 de noi locuri de muncă în domeniul sănătăţii.

Închirierea unei supermaşini

Câteodată o Toyota Prius fără limită de vizită nu este suficientă. Din fericire, există câteva companii care vă pot îndeplini toate dorinţele când vine vorba de o maşină. Dacă visezi să te plimbi pe drumurile rurale engleze, Dream Car Hire te poate ajuta cu orice maşină, începând cu un Ferrari 430 F1 Spider până la un Bentley GT convertibil. Pentru închirierea unei astfel de maşini trebuie să plăteşti 775 de dolari pe zi. Şi dacă îţi permiţi să închiriezi o astfel de maşină, atunci poţi să vizitezi Praga, cel mai cunoscut oraş turistic din Europa Centrală. Deşi, în ultimii ani, capitala cehă, denumită şi „Oraşul celor o sută de clopotniţe“ sau „Oraşul de aur“, este puţin prea vizitată, rămâne, totuşi, unul dintre cele mai frumoase oraşe europene, comparabilă cu celelalte metropole din Germania, Austria, Italia sau Franţa (la fel cum este şi nivelul preţurilor!). Pe străzile multiseculare ale capitalei cehe veţi întâlni, la tot pasul, o mulţime de turişti extaziaţi de atmosfera unică a acestui oraş, încărcată de aerul unui mileniu de istorie clasică europeană, pe care nu prea o mai găsiţi niciunde! Printre principalele obiective pe care trebuie să le vizitaţi se numără: Karlovy Most, cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatră.
Nu trebuie uitate obiective precum Castelul Praga (Pražký Hrad), Zoo Praga, a doua grădină zoologică, ca mărime, din Europa, care se întinde pe 10 kmp. Nu trebuie ocolit Oraşul Vechi (Staré Město) şi Piaţa Oraşului Vechi, Ceasul Astronomic, Podul Carol, Oraşul Nou (Nové Město) şi Piaţa Wenceslas.
Catedrala „Sfântul Vit“ şi vechiul cartier evreiesc Josefov sunt locuri unde turiştii pot zăbovi pentru a se reculege.
Secolul al XVII-lea a fost considerat Epoca de Aur a evreimii pragheze. Comunitatea evreiască se ridica la aproximativ 15.000 de membri, adică 30% din întrega populaţie a oraşului, reprezentând cea mai mare comunitate aşkenazică din lume, în acele vremuri. Între anii 1597-1609, Judah Loew ben Bezalel a fost rabinul-şef al Pragăi. El este considerat cel mai mare savant evreu din istoria oraşului, mormântul său din Vechiul Cimitir Evreiesc devenind un important loc de pelerinaj.

Cimitirul evreiesc şi clădirile înconjurătoare

Expulzarea evreilor din Praga de către Maria Tereza de Austria, în 1745, act bazat pe presupusa lor colaborare cu armatele prusace, a fost o grea lovitură dată comunităţii iudaice pragheze. Evreii au fost readmişi în oraş după trei ani, în 1748. În 1848, au fost deschise porţile ghetoului din Praga. Fostul cartier evreiesc (redenumit Josefov, în 1850) a fost demolat în cursul aşa-numitei „asanări a ghetoului“ de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de-al XX-lea. Cimitirul evreiesc din Olšany şi mormântul lui Franz Kafka sunt locuri unde turiştii vin cu precădere, după ce vizitează Petřínská rozhledna, o copie la scara 1:5 a Turnului Eiffel, Turnul de televiziune Žižkov şi Metronomul din Praga.

Propria ta insulă

Întotdeauna ai visat, probabil, să fii singur pe o insulă. Un reprezentant al companiei  Farhad Vladi te poate ajuta. El îţi poate închiria sau vinde o insulă exclusivistă şi retrasă unde poţi să scapi de stres şi de neplăcerea de a te întâlni cu alte persoane. Poţi alege o insulă spaniolă, unde poţi vizita şi un castel, preţul fiind pe măsură – peste 2.000 de dolari pe zi – sau poţi alege o insulă din Fiji, un mic paradis al coralilor, unde un sejur de patru nopţi pentru patru persoane costă 6.600 de dolari. Dacă închirierea nu este de ajuns, atunci puteţi să cumpăraţi Cornish Cay în Bahamas, la un preţ de nouă milioane de euro.

Plimbări cu submarinul

Pentru 25.000 de dolari poţi ajunge pe Necker Nymph, un submarin cu trei locuri, pentru o săptămână. Submarinul este construit după un model fighter jet şi cu ajutorul lui poţi explora peisajele spectaculoase ale albastrei Mări a Caraibelor.

Cazare în cel mai luxos hotel din Elveţia

Chiar şi după standardele preţurilor hotelurilor de lux din Elveţia, penthouse-ul de la Geneva’s President Wilson Hotel are un preţ cam piperat. Aproximativ 65.000 de dolari trebuie să plăteşti pe noapte pentru cazarea în acest penthouse. Pentru aceşti bani ai un lift privat, panorama superbă a lacului Geneva şi o echipă pregătită să-ţi îndeplinească toate dorinţele. Cei care vin cel mai des să ocupe acest penthouse sunt demnitarii ONU sau cei care participă la Forumul Economic Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU