13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Câine pasionat de shopping

Un chinez şi-a dresat câinele atât de bine încât patrupedul face acum cumpărăturile casei, informează site-ul zigonet.com. Zhang Tiegang trăieşte în sudul Chinei, împreună cu câinele său de un an, pe care l-a botezat Deng Deng. Cu toate că bărbatul nu are nici o problemă de sănătate care l-ar împiedica să se ocupe de treburile casei, el a preferat să îşi dreseze câinele şi să îl trimită în locul lui la cumpărături. Astfel, echipat cu un ham în care sunt aşezate două plase, câinele merge la alimentară şi îi aduce stăpânului său cumpărăturile până în bucătărie. „Lui Deng Deng chiar îi place să care plasele cu mâncare. Aventura lui a început când era mic şi îi plăcea foarte mult să poarte obiecte în gură, dintr-o parte în alta. Aşa că i-am fabricat un ham, la care am ataşat două sacoşe“, a povestit Zhang Tiegang. Câinele se pricepe atât de bine la ceea ce face, încât stăpânul său îl trimite la alimentară cu bani şi o listă şi îl aşteaptă să se întoarcă acasă cu proviziile şi cu restul.

Australianca şi maşina nărăvaşă
O femeie de 37 de ani din Australia se poate considera poate cea mai norocoasă fiinţă din lume după ce a fost călcată de două ori de propria maşină şi a scăpat cu viaţă. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, australianca a parcat pe aleea din faţa casei sale din Melbourne şi, din grabă, a uitat să tragă frâna de mână. Maşina a luat-o la vale şi a doborât-o la pământ, apoi i-a trecut peste abdomen şi picioare. Femeia a rămas întinsă pe jos, în timp ce maşina şi-a continuat cursa pe aleea în pantă. Autovehiculul a lovit un gard şi, cum-necum, a luat-o înapoi, pe acelaşi traseu, trecând din nou peste trupul femeii. Alertaţi de vecinii care au văzut ce s-a întâmplat, paramedicii au sosit imediat la faţa locului, i-au acordat femeii primele îngrijiri medicale, apoi au dus-o la spital. Medicii au spus că pacienta a fost incredibil de norocoasă pentru că, în ciuda nefericitului lanţ de evenimente, starea ei este gravă, dar stabilă, iar şansele de recuperare sunt mari.

O centenară britanică refuză confortul vieţii moderne
O britanică în vârstă de 100 de ani îşi refuză voluntar „luxul“ de a folosi un frigider sau o toaletă amenajată în interior. După cum informează site-ul zigonet.com, Betty Howard locuieşte de mai bine de o jumătate de secol în aceeaşi casă din Norwich şi refuză cu încăpăţânare să se bucure de confortul pe care i l-ar putea oferi condiţiile moderne de trai. Femeia nu are în casă frigider şi nici cameră de baie. „Folosesc şi acum o oală de noapte, iar toaleta este amenajată în curte“, a explicat Betty Howard reporterilor veniţi la ea în vizită. Britanica nici nu vrea să audă de frigider sau congelator, fiind adepta consumării de alimente cumpărate proaspete din piaţă sau cultivate de ea însăşi în grădină. Britanica spune că secretul longevităţii sale constă în faptul că nu a folosit niciodată mijloacele de transport în comun, preferând să meargă pe jos sau cu bicicleta, şi că a mâncat întotdeauna alimente naturale şi proaspete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS