16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Proteinele, benefice pentru tinereţea pielii
Dermatologul american Nicholas Perricone, expert în teoria inflamatorie a îmbătrânirii, este de părere că felul în care ne alimentăm influenţează direct modul cum arătăm. În cel mai recent volum al său, „Cele şapte secrete ale unei tinereţi îndelungate“, specialistul american a dedicat un capitol întreg felului în care trebuie să ne alimentăm pentru a avea o piele tonifiată pentru o perioadă lungă de timp. „Lipsa de proteine, mai ales de proteine de bună calitate, se vede imediat pe chip. Femeile consumă cantităţi mai mici de proteine decât bărbaţii, iar ăsta este unul dintre motivele pentru care aceştia din urmă par de cele mai multe ori mai tineri decât doamnele de aceeaşi vârstă“, a explicat Perricone. De asemenea, în opinia specialistului american, un factor esenţial pentru tonifierea pielii este testosteronul, hormon care ajută la reglarea densităţii şi a gradului de tonifiere a pielii. Tocmai din acest motiv, o piele mai „groasă“, aşa cum este cea a bărbaţilor, este mai puţin vulnerabilă la efectele dăunătoare ale soarelui şi la alte agresiuni din mediul înconjurător. Dermatologul le recomandă doamnelor să aleagă o alimentaţie antiinflamatorie ca primă armă de apărare împotriva îmbătrânirii. „Femeile au adeseori tendinţa de a consuma alimente cu aport ridicat de carbohidraţi pentru a creşte nivelul de serotonină, hormonul stării de bine. Acest lucru are însă un efect nociv, deoarece stimulează şi mai mult apetitul şi le face să mănânce în mod excesiv“, explică Perricone. În cazul în care aportul de proteine nu este adecvat, iar alimentaţia este bogată în carbohidraţi, pielea îmbătrâneşte, iar chipul îşi pierde contururile definite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS