11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Maşinăria care construieşte drumuri instantaneu

Olandezii au creat o maşinărie capabilă să construiască drumuri pavate, aşezând pietrele aşa cum se aşterne un covor, informează site-ul zigonet.com. Domeniul construcţiilor de străzi ar putea fi revoluţionat graţie maşinii botezate Tiger Stone, care are capacitatea de a derula un „covor“ dur format din cărămizi întrepătrunse, realizând instantaneu străzi şi alei pavate. Minunăţia a putut fi realizată cu ajutorul unui sistem inteligent, care utilizează forţa de gravitaţie. Maşinăria este compusă dintr-un dispozitiv înclinat, în care muncitorii aşază pavelele. Sistemul electric cu care este dotat echipamentul împinge pietrele înainte, de-a lungul unui strat de nisip, de unde pavelele sunt îmbinate automat datorită gravităţii. Un elevator telescopic permite maşinăriei Tiger Stone să deruleze uşor covorul de cărămizi, randamentul zilnic al utilajului fiind de 400 de metri pătraţi de drum cu o lăţime de şase metri.

Mai bine kamikaze decât mireasă

O femeie a anunţat autorităţile de pe Aeroportul Domodedovo din Moscova, printr-un telefon anonim, că fiica ei, care urma să se îmbarce într-un avion, este un kamikaze care plănuieşte un atentat. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, rusoaica a făcut acest gest pentru a-şi împiedica fiica să se urce în avion şi să meargă în altă ţară să se căsătorească. Poliţia aeroportuară a consemnat la sol cursa şi a oprit-o pe tânăra care nici nu bănuia ce făcuse mama ei. Când autorităţile şi-au dat seama că informaţiile primite prin telefon erau false, au depistat sursa apelului şi au ajuns la mama fetei, care a fost arestată, fiind acuzată de alertă falsă de terorism. „Fiica femeii avea o relaţie amoroasă cu un cetăţean marocan şi intenţiona să meargă în Maroc şi să se căsătorească acolo. Mama nu era de acord cu această decizie, aşa că a încercat cum a putut să o oprească“, au explicat autorităţile în urma anchetei efectuate.

Christina Aguilera şi statutul de mamă singură
                        
Christina Aguilera a mărturisit că îi este foarte greu să se descurce ca părinte singur, după despărţirea de soţul ei, care s-a petrecut în luna octombrie. După cum informează site-ul contactmusic.com, cântăreaţa, în vârstă de 29 de ani, care are un băieţel de doi ani, şi-a dat seama că este foarte greu pentru un părinte singur să crească un copil şi spune că acum respectul ei pentru mamele singure a crescut foarte mult. Christina Aguilera a declarat că reuşeşte să jongleze cu viaţa personală şi cu cea profesională, dar încearcă să îşi facă programul în aşa fel încât să fie acasă în fiecare seară, pentru ca băieţelul ei să nu îi simtă lipsa. „Eu am crescut într-o familie dezorganizată şi vreau să mă asigur că băiatul meu simte că este iubit şi că nu va trece prin experienţele prin care am trecut eu“, a spus cântăreaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS