10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Colţul gospodinei

Sfaturi utile în bucătărie

– Dacă foile de varză pe care doriţi să le preparaţi sunt prea tari, atunci trebuie să le opăriţi în apă fierbinte.
– Ochiurile nu se mai lipesc de marginile tigăii dacă în uleiul fierbinte puneţi mai întâi un praf de făină pe care o lăsaţi să se rumenească, apoi adăugaţi ouăle.
– Fursecurile şi orice prăjitură din aluat se păstreză cel mai bine în frigider, puse într-un vas acoperit cu o bucată de tifon sau cu un şervet cu ţesătură rară, care lasă să circule aerul.
– Varza nu se acreşte prea tare dacă se pune în butoi o bucată de lemn de mesteacăn bine spălată.
– Uleiul va fi suficient de încins atunci când, punând o felie de cartof în tigaie, acesta se va ridica la suprafaţă în aproximativ 5 secunde.
– Pâinea de casă, pentru a avea o coajă crocantă, se unge cu apă rece înainte de a o coace. Dacă, dimpotrivă, se doreşte o coajă moale, ungeţi pâinea cu lapte sau smântână.
– Dacă zahărul s-a întărit în punga în care îl ţineţi depozitat, tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi o felie de pâine lângă el şi să închideţi bine recipientul. În câteva ore, zahărul va fi din nou moale.
–  Muştarul uscat îşi recapătă aspectul dacă este frecat cu puţin oţet şi zahăr.
– Hreanul ras nu îşi va schimba culoarea dacă îl stropiţi cu puţin lapte.
– Broccoli va avea un gust deosebit şi în acelaşi timp picant dacă în apa în care este fiert se adaugă câteva boabe de piper.
– Carnea şi cârnaţii se rumenesc mai frumos pe grătar dacă presăraţi deasupra lor câteva granule de zahăr.
– Grisul devine mult mai gustos şi mai pufos dacă înainte de a-l fierbe îl amestecaţi cu apă (aceeaşi cantitate cu cea de lapte) şi îl lăsaţi să se înmoaie o oră. Apoi îl strecuraţi şi îl preparaţi.
– Prăjiturile marmorate arată mult mai bine dacă se pune întâi glazura albă şi apoi cea neagră sub formă de linii, peste care apoi se trece cu furculiţa.
– Înainte de a folosi maioneza rămasă în frigider, adăugaţi în ea o lingură de apă fierbinte şi va fi ca proaspătă.
– Parmezanul ras amestecat în făina prin care se tăvăleşte peştele înainte de a fi prăjit îi dă acestuia un gust mult mai bun şi înlătură mirosul din bucătărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS