5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Vită marinara

Ingrediente:
500 g carne de vită slabă, 200 g creveţi mari, 2 roşii, partea verde de la un praz, câteva ciuperci Pleurotus, 3 morcovi medii, o ceapă, o linguriţă de condimente boabe (piper, muştar, coriandru, ienibahar), o lingură de condimente pentru carne (chili, boia, coriandru, piper negru, usturoi), sare, ardei, 1 1/2 litri supă de vită, 100 ml de supă de crustacee, peşte, 40 ml smântână, 40 g făină, 30 g unt, apă (dacă este necesar), o lingură ulei de măsline.
Mod de preparare: Spălăm şi tăiem carnea cubuleţe. Morcovii îi curăţăm şi îi tăiem bucăţi mai mari, ceapa se curăţă şi se taie în patru. Pudrăm carnea cu 10 g de făină şi se prăjeşte în tigaie. Adăugăm un pic de apă şi lăsăm să fiarbă.
Pregătim o cratiţă, care se va introduce ulterior în cuptor, aşezăm morcovii, ceapa, ciupercile şi carnea. Adăugăm condimentele şi punem deasupra supa de vită şi, dacă mai este nevoie, apă. Acoperim cu capac şi dăm la cuptor timp de două ore, până când carnea e fiartă, scoatem din cuptor şi adăugăm roşiile cojite şi tăiate mărunt şi prazul tăiat în bucăţi. Verificăm asezonarea. Băgăm din nou la cuptor pentru 30 de minute. Vărsăm trei sferturi din lichidul rămas într-un vas şi vom aşeza deasupra legumelor şi a cărnii creveţii spălaţi şi decorticaţi, amestecăm puţin şi acoperim, mai dăm la cuptor maximum cinci minute. Pe foc topim într-o crăticioară 30 g de unt şi adăugăm 30 g de făină, treptat încorporăm lichidul rămas de la carne şi 100 ml de supă de crustacee, aşteptăm să se îngroaşe şi adăugăm smântâna şi ardeiul. Amestecăm şi dăm deoparte.
Timp de preparare: 3 ore
Dificulate: medie
Menţiuni: Servim în farfurii adânci carnea cu legumele şi un pic de sos. Restul de sos se pune într-o sosieră şi îl servim alături.
Se poate servi cu garnitură de orez.

(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU