15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDrumul spre fericire

Drumul spre fericire

Nu este un dar pe care ţi-l poate face cineva, dar este sentimentul pe care chiar tu îl poţi aduce în viaţa ta. Câteva repere utile vă pot ajuta să trăiţi fericirea în fiecare zi.

Pare greu de crezut, dar stresul, grijile pot fi alungate cu un simplu zâmbet, apărut pe chipul dumneavoastră aparent fără vreun motiv. „Râdeţi şi veţi trăi mai mult“, sună sfaturile specialiştilor. Se ştie că stresul este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii, dar dacă încercaţi să râdeţi atunci când sunteţi tensionată, puteţi reuşi să păcăliţi creierul, astfel încât să vă simţiţi mai relaxată şi mai detaşată de cauza care v-a provocat supărarea.
În plus, râsul ajută sistemul imunitar să lupte cu factorii nocivi din mediu, anihilându-i în proporţie de 40 la sută. De exemplu, experimente efectuate de psihologi au arătat că femeile care urmăresc constant filme de comedie sunt mult mai sănătoase şi implicit fericite decât cele care urmăresc filme de groază.
Întâlnirile cu prietenii şi apartenenţa la un club sau la o echipă vă pot aduce acelaşi echivalent în fericire ca şi atunci când aflaţi că vi s-a mărit salariul, susţin specialiştii. Cu alte cuvinte, activităţile sociale, câţiva prieteni apropiaţi, vecinii prietenoşi sau colegii care vă susţin vă pot ajuta să fugiţi de singurătate şi tristeţe, făcându-vă fericit, aducându-vă în acelaşi timp siguranţa şi o stare de bine.

Secrete bine păzite

Nu uitaţi că fericirea e uneori ascunsă şi în dormitor. O noapte de amor poate face minuni, căci în timpul actului sexual, corpul produce endorfine, substanţe care dau o stare de bine. De asemenea, jumătate de oră de exerciţii intense de gimnastică pot produce o stare asemănătoare, aşa că alegerea vă aparţine.
Fericirea trece şi prin stomac. „Uleiul de peşte, nucile şi diversele tipuri de seminţe conţin triptofan, un aminoacid care declanşează sentimente pozitive. Pentru a mări absorţia de triptofan în organism, trebuie să consumaţi paste, fructe proaspete şi mulţi fulgi de ovăz“, susţin specialiştii în medicina naturistă citaţi de site-ul avantaje.ro, demonstrând totodată că schimbarea regimului alimentar poate combate o stare de deprimare sau poate preveni schimbările bruşte de dispoziţie.
Un somn liniştit vă poate ajuta să afişaţi un zâmbet plăcut pe chip.
În caz contrar, trebuie să ştiţi că starea de nervozitate şi slăbirea sistemului imunitar pot fi cauzate de lipsa orelor de somn recomandate. Exerciţiile fizice şi o masă prea bogată înainte de culcare pot cauza probleme lui Moş Ene. În schimb, o baie caldă îi poate fi de un real ajutor nu numai lui, dar şi somnului şi fericirii dumneavoastră.
Nu uitaţi, de asemenea, ca înainte de a închide pleoapele să stingeţi lumina sau televizorul, căci melatonina, substanţa fericirii, este secretată pe întuneric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS