10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai tari parcuri de distracţie din Europa

Cele mai tari parcuri de distracţie din Europa

Parcurile de distracţii îi captivează pe cei mici şi pe cei mari deopotrivă. Mulţi tineri aleg destinaţii unde pot găsi parcuri de distracţii pentru a încerca montagne russe-urile ameţitoare, dar şi alte lucruri interesante. Potrivit site-ului infotravelromania, unele dintre cele mai interesante parcuri de distracţii le puteţi găsi în Franţa, Spania, Danemarca, Austria, Germania, Olanda şi nu numai.

Disneyland Paris – locul în care basmele prind viaţă

Disneyland Paris este locul în care visele se împlinesc, o lume magică în care se întâmplă întotdeauna ceva frumos: prinţi şi prinţese, personaje de poveste şi eroi din desene animate îşi dau întâlnire aici pentru a vă oferi o vacanţă de neuitat, indiferent că aveţi 12 sau 52 de ani. Parcul este împărţit în cinci „tărâmuri“ cu denumiri sugestive: Main Street/USA, Frontierland, Aventureland, Fantasyland şi Discoveryland.
Main Street/USA reproduce viaţa din America de la începutul secolului XX, cu maşini de epocă, tramvaie trase de cai şi parade zilnice la care participă toate personajele Disney.
Odată ajunşi în Frontierland, veţi simţi întreg avântul generat de „goana după aur“, căci aţi ajuns în perioada Vestului Sălbatic. Aici vă aşteaptă un roller coaster uriaş – Big Thunder Mountain, Casa cu Fantome bântuită de 999 de spirite zi şi noapte, satul indian Pocahontas, legendele Vestului sălbatic şi un show zilnic dedicat unei legende a sălbăticiei reale – Tarzan.
Adventureland este, după cum îi spune numele, plină de mister şi provocări: Piraţii din Caraibe, Insula Aventurilor – unde veţi găsi o stâncă în formă de craniu, Vasul căpitanului Hook, Plaja piraţilor, Templul din Peril şi Indiana Jones, precum şi Tunelul lui Aladin.
Fantasyland vă oferă prilejul de a vă întoarce în timpul copilăriei şi de a trăi poveştile de atunci: Frumoasa din pădurea adormită, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Peter Pan şi Pinocchio sunt doar câteva dintre personajele pe care le veţi întâlni.
În cel de-al cincilea tărâm – Discoveryland – veţi avea prilejul să întreprindeţi o călătorie intergalactică, în care visele celor mai faimoşi vizionari devin realitate. După ce aţi văzut parcul Disneyland, vă recomandăm să încercaţi şi la Walt Disney Studios Park, unde puteţi vizita studiourile, după care puteţi face o „plimbare“ cu roller coaster-ul rock’n’roll pe ritmurile formaţiei Aerosmith.

Cel mai mare parc acvatic: Aqualand din El Arenal

Parcul acvatic Aqualand din El Arenal – Mallorca este unul dintre cele mai mari din Europa. Este situat lângă plaja El Arenal şi oferă vizitatorilor oportunitatea de a petrece o zi de neuitat împreună cu familia şi prietenii, savurând atracţii precum Tsunami, Coada Diavolului, Gaura Neagră sau Marele Canion. Toate acestea vă vor face să trăiţi cele mai tari senzaţii. Ca orice parc de asemenea dimensiuni, Aqualand are şi trei sectoare special amenajate pentru copii: MiniPark, Dragoland şi Polinezia. La sfârşitul zilei, după atâta distracţie, vă puteţi relaxa în jacuzzi.
Alt parc de acest gen se află în Magalluf, tot în oraşul Mallorca. Aici vă aşteaptă atracţii precum Boomerang, Kamikaze, Super Slalom, Spirala. Cea mai căutată din acest parc este Tornada – o pâlnie uriaşă în care veţi fi prins de un vârtej de apă şi, în final, aruncat într-o piscină. Dacă aţi ales să vă petreceţi vacanţa în una dintre staţiunile de pe litoralul din apropierea Barcelonei – una dintre cele mai căutate destinaţii este parcul acvatic Water World, din Lloret de Mar. Nu este la fel de mare precum cele din Mallorca, însă, dacă aţi luat şi copiii în vacanţă cu dumneavoastră, nu-l puteţi rata.

Parcul Tivoli din Copenhaga, unul dintre cele mai vechi din Europa

Parcul Tivoli din Copenhaga a fost deschis publicului în 1843 ca o „grădină a plăcerilor“ ce includea un bazar, o scenă pentru concerte şi câteva amenajări gen roller coaster. Unul dintre cele mai vechi din Europa, Parcul Tivoli este şi unul dintre puţinele situate în centrul oraşului. Dintre atracţiile actuale ale acestuia, cele mai căutate de public sunt Monsoon şi Spinning Top – la aceasta din urmă participanţii fiind aruncaţi în trei direcţii.
În primăvara acestui an, Tivoli a primit o nouă atracţie, care poartă numele sugestiv Damon şi este cel mai mare roller coaster din Danemarca. Castelul Valhalla vă aşteaptă cu o aventură incitantă – veţi fi atacaţi de nişte uriaşi, aşa că nu vă lăsaţi copiii singuri. Altă maşinărie care vă va arunca în toate direcţiile este Dragonul – un carusel cu trei mişcări diferite în acelaşi timp: se roteşte pe orizontală ca orice carusel normal, braţele se mişcă în sus şi în jos, iar gondola în care staţi se mişcă la rândul ei pe verticală. Însă, cea mai căutată „maşinărie“ a parcului rămâne totuşi vechiul roller coaster, care plimbă peste un milion de persoane în fiecare sezon.

Parcul Prater din Viena

Mai aproape de noi este Viena, cu Parcul Prater – o adevărată instituţie austriacă, la fel ca şi renumitele cafenele. Parcul are câte ceva pentru fiecare: puteţi face o plimbare împreună cu copiii cu trenuleţul ce merge în lumea basmelor, puteţi să vizitaţi Castelul Bântuit, vă puteţi distra privindu-vă în oglinzile care vă alungesc sau vă subţiază silueta, să savuraţi câteva clipe romantice în carusel sau puteţi încerca roata uriaşă – simbolul consacrat al parcului. Şi în acest parc veţi găsi o Tornadă cu care veţi încerca să zburaţi. Aceeaşi familie care deţine Tornada oferă şi altă distracţie, destinată însă publicului larg: Wienspiel (jocul vienez) – acel joc în care, după ce introduceţi o monedă, încercaţi să „culegeţi“ cu o gheară un premiu dintr-o cutie – de cele mai multe ori o jucărie de pluş. În cazul acesta vi se dă un tichet şi nu o monedă, iar în cazul în care nu reuşiţi să prindeţi nimic vi se va oferi un premiu dacă dovediţi că aţi încercat de mai multe ori. Minunile cerului vă aşteaptă la Planetariu, iar în Muzeul Prater puteţi retrăi momentele de glorie ale parcului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII