22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMedalioane de pui cu vinete

Medalioane de pui cu vinete

Ingrediente: o vânătă, un dovlecel, două roşii potrivite sau 4 roşii chery, 3 jumătăţi de piept de pui dezosat, 1 kg de cartofi, condimente: oregano, piper negru, chimen, 4 beţe pentru frigărui.
Sos: 400 g suc de roşii sau bulion, 2 linguriţe de miere, 2 linguri de ulei de măsline, 1-2 grăunţi de usturoi.
Mod de preparare:
Vânăta şi dovlecelul se taie rondele, se sărează şi se lasă într-o sită de bucătărie, să li se scurgă sucul.
Pieptul de pui se feliază în bucăţi nu foarte mari, care se sărează şi se condimentează cu piper negru. Dacă doriţi, puteţi decupa cu o formă de prăjituri (sau cu un pahar) pentru a avea bucăţele de carne ca nişte medalioane de aceleaşi dimensiuni.
Dovleceii şi vinetele feliate le frigem pe ambele părţi pe un grătar, la flacără potrivită, cu câţiva stropi de ulei. Cu pieptul de pui procedăm la fel.
Sosul: Într-o cratiţă turnăm uleiul de măsline, adăugăm grăunţii de usturoi feliaţi subţire şi îi călim până devin aurii. Adăugăm sosul de roşii, mierea, sărăm şi condimentăm după gust cu piper şi oregano.
Cartofii se taie în cubuleţe mai mari, se pun în tavă, se stropesc cu ulei, se presară cu chimen şi se coc la cuptor, amestecând cu grijă să nu îi sfărâmăm. Se coc până când se rumensc.
Se iau frigăruile şi pe fiecare dintre acestea se aşază o bucată de carne, o felie de vânătă şi o felie de dovlecel; repetăm procedeul, iar la sfârşit adăugăm în vârf o jumătate de roşie sau o roşie chery. După ce am aşezat carnea şi legumele pe băţ, îl scurtăm cu o foarfecă de bucătărie.
Se aşază pe farfurie frigăruile cu carnea şi legumele, stropim bine cu câteva linguri din sosul de roşii şi servim cu cartofii pregătiţi la cuptor.
Menţiuni: Se poate servi cu salată verde.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: redusă

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS