10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cea mai lungă pisică din lume
Stewie, un motan rasa Maine Coon, în vârstă de cinci ani, din Reno, Statele Unite, a intrat în Cartea Recordurilor datorită lungimii sale. După cum informează Spiegel.de, motanul măsoară puţin peste 1,23 metri din vârful nasului până în vârful cozii, depăşindu-l cu doar doi centimetri pe fostul deţinător al recordului. Stăpâna lui Stewie, Robin Hendrickson, a povestit că a achiziţionat motanul în 2005, pe când acesta avea doar trei luni. La început, ea nu şi-a dat seama de anomalia lui, crezând doar că e un pic mai mare decât semenii săi. „Toată lumea se miră ce pisică lungă am“, a povestit Hedrickson. Aşa a apărut şi ideea de a-l înscrie pe Stewie în Cartea Recordurilor. În 2008, a avut loc prima tentativă, însă fără succes, motanul ajungând în Guiness Book abia anul acesta. Stewie nu este singura pisică a familiei. Robin şi soţul său mai au alte patru pisici din aceeaşi rasă, cu care Stewie se înţelege de minune.  

Mark Wahlberg, în „Corbul“

Cunoscutul actor american Mark Wahlberg pare să traverseze unul dintre cele mai bune momente ale carierei sale. După cum informează Krone.at, la scurt timp după ce a acceptat să joace într-o adaptare americană a thriller-ului islandez Reykjavic-Rotterdam, starului american i s-a oferit rolul principal în remake-ul filmului „Corbul“ (1994). Scenariul îi va aparţine lui Nick Cave, în timp ce regia va fi semnată de Stephen Norrington. Potrivit unor surse apropiate echipei de producţie, noua poveste va avea o abordare originală, „realistă, dură şi misterioasă, apropiată de genul documentar“. În cazul în care va accepta acest rol, Wahlberg va avea dificila misiune de a-i lua locul lui Brandon Lee, care a interpretat magistral rolul Eric Dravendar în versiunea originală a filmului.

Un manechin fără o mână a devenit vedetă în Belgia
Un manechin care a pozat în Belgia pentru o campanie de sensibilizare pe tema dizabilităţii a devenit o celebritate, fiind asaltat acum de cereri de interviuri din toată Europa. După cum informează Tgcom.it, frumoasa Tanja Kiewitz, care nu are o mână, a acceptat să apară îmbrăcată doar într-un sutien negru, fotografia fiind însoţită de următorul mesaj: „Priveşte-mă în ochi… Am spus în ochi“. Imaginea face parte dintr-o campanie publicitară amplă, publicată în ziare de Cap48, o organizaţie nonprofit, al cărei obiectiv este să atragă atenţia asupra chestiunilor legate de dizabilităţi în toată Franţa şi Belgia. Reclama s-a bucurat de un succes atât de mare, încât fondurile încasate s-au ridicat la peste patru milioane de euro. În ceea ce o priveşte pe Kiewitz, aceasta a devenit o adevărată vedetă, mai multe televiziuni şi ziare din Europa dorind să îi ia interviu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS