13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO toamnă în nuanţe îndrăzneţe

O toamnă în nuanţe îndrăzneţe

Pe podiumurile de modă au strălucit în ultima vreme nu numai piesele de vestimentaţie, ci şi chipurile manechinelor, graţie noilor tendinţe aduse de specialiştii în machiaj. Nuanţele îndrăzneţe se combină cu cele reci, venind în acelaşi timp în contrast cu tonurile delicate ale buzelor.

Femeia îndrăzneaţă, de o feminitate exuberantă, a cărei putere de seducţie e o certitudine, este imaginea acestui sezon. Şi ce poate fi mai expresiv în tot acest tablou decât privirea misterioasă, realizată cu ajutorul produselor cosmetice în nuanţe închise la culoare pentru pleoape, în tonuri rozalii pentru conturul delicat al buzelor.
Şi pentru că imaginea naturală emană întotdeauna feminitate şi extrava­ganţă, specialiştii în domeniu au mizat pe ea în anotimpul rece.

Culori promovate de designeri

Fardurile în nuanţe de pământ revin în forţă în această toamnă, la propunerea creatorilor Cavalli, Marni, Anna Sui şi Oscar de la Renta. Pe de altă parte, colecţia de machiaj Dior se inspiră din fas­ci­nan­­tele culori ale lalelei în nuanţe senzuale de lila, mov închis, crem. Întregesc tabloul genele cu foarte mult volum, tuşul fumuriu, în combinaţie cu aceeaşi gamă de culori reci – prună, vişină putredă, roşu bordo, dar şi rozaliu pentru buze, toate menite să învăluie femeia în mister.
Alte propuneri din partea specialiştilor se referă la machiajul tenului, caracterizat prin extreme: fie o piele de bebeluş, fie una arsă de soare, ambele sugerate cu ajutorul cosmeticelor.
Uşoarele accente rozalii conferă tenului acel aspect fin şi catifelat al pielii de bebeluş. Prada sau Viktor&Rolf nu sunt însă adepţii acestui stil, ei mizând mai mult pe tenurile perfecte, cu buze palide şi un machiaj aproape inexistent al ochilor, aşa că puteţi adopta cu încredere şi acest stil, dacă este pe măsura dorinţelor dumneavoastră.
În ceea ce priveşte machiajul ochilor, opţiunile sunt variate. Puteţi alerge un machiaj intens, căci şi culorile puternice sunt în vogă în sezonul rece. „Cu cât mai intense, cu atât mai bine“, sună recomandarea celor de la DSquared, în vreme ce alţi designeri preferă machiajul inspirat de triburile nomade, cu ochii conturaţi şi accente de culoare pe pleoape.
Pe de altă parte, casa Chanel aduce pe podiumul de modă machiajul „uşor dantelat“, cu farduri în nuanţe de negru şi gri, într-un interesant joc al pensulei pe pleoape.
La fel de bine vă puteţi inspira şi din propunerile celor de la Ungaro, Dior şi Yves Saint Laurent, care vă sugerează folosirea unor nuanţe dulci, asemenea florilor de cireş.

Machiajul buzelor

Nuanţele sunt puţin diferite atunci când vine vorba de cosmetizarea buzelor. Trebuie să ştiţi că buzele închise la culoare nu au ieşit din tendinţe, ba chiar sunt din nou apreciate. Le fac concurenţă din când în când rujurile în nuanţe pale. În cazul în care optaţi pentru această din urmă culoare, specialiştii în domeniu vă sfătuiesc să alegeţi un machiaj mai intens al ochilor.
Şi roşul este din nou în tendinţele sezonului, când vine vorba de machiajul buzelor, de această dată într-o varietate de nuanţe împrumutate de la fructele de toamnă. Astfel, fie că este vorba de cărămiziul măceşelor sau de roşul zmeurei, de textura cremoasă sau de cea uşor strălucitoare, batonul de ruj roşu şi-a adjudecat rolul de accesoriu favorit al toamnei.

Simetria în machiaj

Simetria este altă tendinţă a machiajului. Astfel, dacă aplicaţi o nuanţă fructată pe buze, puteţi folosi la fel de bine o nuanţă din aceeaşi gamă cromatică pentru pleoape. Iar dacă machiajul ochilor este minimal, un ruj într-o nuanţă de roz nude devine complementul perfect.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS