13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Figurine din ciocolată pentru administrarea medicamentelor

Un tânăr care studiază arta aplicată la Universitatea din Marsilia este iniţiatorul unei idei menite să îi ajute pe copiii bolnavi să îşi ia mai uşor medicamentele, informează site-ul zigonet.com. Thomas Panzolato a creat mai multe figurine din ciocolată care înlocuiesc seringile dozatoare, flacoanele sau fiolele, pentru ca micuţii bolnavi să aibă un motiv de bucurie atunci când îşi iau tratamentul medicamentos. Figurinele Medibons sunt destinate mediului spitalicesc şi le permit copiilor cu vârste cuprinse între un an şi 15 ani să se bucure de ceva dulce atunci când îşi iau medicamentele, care uneori pot avea un gust amar. Autorul acestui concept spune că figurinele Medibons au un gust plăcut, dulceag şi sunt ideale pentru administrarea tratamentelor pentru afecţiuni uşoare (răceală, gripă).


Curs de fitness cu 400 de participanţi

400 de persoane s-au adunat în centrul oraşului francez Toulouse pentru a participa la un curs colectiv de fitness, în scopul de a ajuta o asociaţie caritabilă de ajutorare a copiilor africani bolnavi de SIDA. După cum informează site-ul zigonet.com, evenimentul s-a produs la iniţiativa asociaţiei „Dance 4 Life“, iar cei mai mulţi dintre participanţi şi-au confirmat prezenţa prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Cele 400 de persoane prezente au luat parte la un curs de fitness desfăşurat în aer liber, toţi participanţii find încântaţi să poată contribui la ajutorarea celor aflaţi în nevoie.
„Totul a pornit de la o glumă şi iată ce am realizat. Am luat legătura cu mai multe cluburi de fitness din oraş, le-am prezentat proiectul şi toţi au fost încântaţi. Am fost foarte fericiţi să vedem că atât de mulţi oameni au răspuns invitaţiei noastre“, a explicat unul dintre organizatorii evenimentului.


Un înotător cu membrele amputate a traversat Canalul Mânecii

Un francez cu braţele şi picioarele amputate a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, informează site-ul web.orange.co.uk. Philippe Croizon, de 42 de ani, a înotat între localitatea Folkestone, din comitatul britanic Kent, şi Cap Gris Nez, din Franţa, în 13 ore. Bărbatul îşi stabilise obiectivul de a înota pe această distanţă în 24 de ore, iar graţie reuşitei sale echipa care l-a antrenat este de părere că a stabilit un record pentru cel mai rapid înotător cu handicap.
„Am făcut acest lucru pentru mine, pentru familia mea şi pentru toţi oamenii din lume care au trecut printr-o tragedie care i-a făcut să îşi piardă dorinţa de a trăi“, a declarat înotătorul la finalul cursei nebune prin apă. În urmă cu 16 ani, Philippe Croizon s-a curentat foarte tare în timp ce încerca să demonteze o antenă de televiziune de pe un acoperiş. Curentul puternic a trecut prin întregul corp, iar doctorii au fost nevoiţi să îi amputeze braţele şi picioarele pentru a-i salva viaţa. Deşi nu a crezut că va trece peste această încercare, dorinţa sa de a trăi s-a dovedit mai puternică şi iată că francezul a reuşit chiar să îşi îndeplinească visul de a traversa înot Canalul Mânecii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII