Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cască romană, descoperită în Marea Britanie

O cască de bronz de pe vremea Imperiului Roman a fost descoperită în Marea Britanie, cu ajutorul unui detector de metale. După cum informează site-ul zigonet.com, casca este a treia descoperită în ultimii 250 de ani în Marea Britanie, dar aceasta este specială, întrucât este completată cu o mască, o reprezentare foarte detaliată a unui chip. Cele două obiecte vor fi vândute la licitaţie, experţii estimând că valoarea lor ajunge la 359.000 de euro. Potrivit specialiştilor, casca ar data din secolul I sau II î.Hr. şi ar fi fost purtată în timpul paradelor cavaleriei romane. Descoperirea este considerată extrem de importantă, întrucât este doar a treia cască de acest fel găsită pe teritoriul Marei Britanii. Celelalte două sunt expuse la British Museum din Londra, respectiv Muzeul Antichităţilor din Edinburgh, iar aceasta va fi scoasă la licitaţie pe 7 octombrie.

Porumbelul bate conexiunea broadband
Un porumbel călător a câştigat o cursă de viteză în care a concurat împotriva unei conexiuni de internet broadband instalată într-o zonă rurală din Marea Britanie, informează web.orange.co.uk. Oamenii au vrut să vadă care dintre cei doi „participanţi“ trimite cel mai repede un filmuleţ între două comitate. Porumbelul Rory a purtat pe calea aerului un stick de memorie pe care era încărcat un filmuleţ de cinci minute, distanţa parcursă fiind cea dintre oraşul Beverley, din comitatul East Yorkshire, şi oraşul Wrangle, din comitatul Lincolnshire. În secunda în care porumbelul a decolat, pe un computer din oraşul Beverly a început încărcarea aceluiaşi filmuleţ. Porumbelul Rory a ajuns în Wrangle după aproximativ 80 de minute, dar computerul încărca în continuare filmuleţul. Cursa a fost organizată în scopul prezentării problemelor pe care le au conexiunile broadband din zonele rurale.


Amy Winehouse vrea să se aşeze la casa ei

Amy Winehouse a mărturisit că îşi doreşte să devină mamă, iar prietenii cântăreţei spun că ea este gata să se aşeze la casa ei şi să facă un copil, informează site-ul contactmusic.com. Amy Winehouse a fost urmărită de ghinion în dragoste. A fost căsătorită cu un muzician dependent de droguri, cu care are şi acum o relaţie complicată, şi, când părea să îşi fi găsit fericirea alături de regizorul Reg Traviss, relaţia s-a destrămat din cauza lui. Prietenii cântăreţei spun că acum ea îşi doreşte doar să întâlnească un bărbat „obişnuit“, cu care să îşi întemeieze o familie. „Ar prefera o persoană tandră şi amuzantă, pe cineva care să nu fie din lumea showbizului“, au povestit apropiaţii vedetei. Chiar şi tatăl lui Amy a confirmat că fiica lui îşi doreşte să fie mamă. „A devenit foarte interesată de acest subiect. Ea iubeşte copiii oricum, ne-a mai spus că îşi doreşte un copil, iar acum simte că a venit momentul să îl şi aibă“, a spus tatăl cântăreţei.

Robbie Williams, afectat de o boală misterioasă
Robbie Williams a dezvăluit de curând că se confruntă cu o „boală misterioasă“, din cauza căreia este deprimat şi letargic, informează site-ul contactmusic.com. Artistul britanic a povestit că a aflat de curând că nu suferă de depresie, aşa cum credea, ci de cu totul altă boală, el susţinând că viaţa lui s-a schimbat în mod dramatic de când a aflat diagnosticul.
„Credeam că sunt letargic şi deprimat de la natură. Am aflat acum câteva luni, absolut din întâmplare, că sunt bolnav. Nu vreau să intru în amănunte, dar vă spun că sunt letargic şi deprimat din cauza acestei boli de care nu am ştiut şi care mi-a schimbat viaţa. Acum urmez un tratament, dar probabil că efectele bolii mă vor urmări toată viaţa“, a declarat Robbie Williams.

Exit mobile version