16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa în alb şi negru

Moda în alb şi negru

Albul şi negru sunt două elemente clasice în modă, nelipsite şi mereu în vogă, indiferent de tendinţe.

Albul şi negru sunt preferatele tuturor, întrucât arată bine nu doar împreună, ci şi separat, şi oferă posibilităţi de combinare aproape nelimitate. În domeniul modei, partea cea mai bună atunci când vine vorba de cele două nonculori este faptul că nu se demodează niciodată şi pot fi utilizate pentru crearea de ţinute de orice fel – începând cu cele sport şi terminând cu cele mai elegante.
Imprimeurile realizate în alb şi negru sunt nelipsite nu doar din garderoba oricărui împătimit de modă, ci şi de pe podiumurile de prezentare. Modele geometrice, modele florale, buline, linii – posibilităţile în ceea ce priveşte imprimeurile alb-negru sunt nesfârşite. Designerii de modă din întreaga lume adoră contrastul dintre cele două nonculori, motiv pentru care acestea sunt, de multe ori, vedetele colecţiilor. Fiţi deci pe pace: atunci când vă achiziţionaţi un obiect vestimentar sau o ţinută în alb şi negru faceţi o investiţie pe termen lung, pentru că această combinaţie nu se va demoda niciodată.
În cazul modei pentru domni, ţinute mai formale decât cele în alb şi negru nu există. De exemplu, o ţinută formată dintr-o pereche de pantaloni negri simpli, indiferent dacă sunt din stofă sau din denim, şi o cămaşă albă, de calitate, şi cu o croială potrivită, nu trebuie să lipsească din garderoba nici unui domn. O astfel de combinaţie poate fi purtată în situaţii care impun afişarea unei ţinute sobre – la interviuri sau la serviciu -, însă la fel de bine poate reprezenta o opţiune pentru o ţinută lejeră, dacă este completată cu un sacou casual sau un pulover.  

Accesorizarea ţinutelor alb-negru

Când vine vorba de accesoriile potrivite pentru completarea ţinutelor în alb şi negru, acestea pot fi în culori vii sau în nuanţe metalice, fiind capabile să creeze un alt gen de contrast şi să confere o altă dimensiune întregii ţinute. Pe de altă parte, un accesoriu în alb şi negru, ca, de exemplu, o eşarfă vaporoasă ori o curea, poate transforma o combinaţie de haine plictisitoare într-o ţinută extrem de interesantă.
Regula de care trebuie să ţineţi seama atunci când accesorizaţi o ţinută în alb şi negru este să nu exageraţi. Dacă folosiţi prea multe culori în afară de cele două nonculori, este posibil ca rezultatul final să nu vă avantajeze. Varianta cea mai simplă şi cea mai de efect este ca, atunci când purtaţi o ţinută în alb şi negru, să o completaţi cu o singură culoare o dată, de preferat una foarte puternică, precum roz sau roşu, care să creeze un contrast special. Ţineţi minte: dacă veţi combina mai multe culori, pe lângă alb şi negru, riscaţi ca ţinuta să nu mai fie percepută ca una elegantă, ci ca una total nereuşită.

Imprimeurile care vă avantajează

Atunci când alegeţi să purtaţi o ţinută care implică obiecte vestimentare cu imprimeu alb-negru este bine să ştiţi care sunt modelele care vă avantajează silueta. În plus, va trebui să învăţaţi cum să folosiţi albul şi negru pentru a vă pune în evidenţă atuurile şi pentru a vă masca defectele. Este bine să ştiţi că imprimeurile care combină dungi subţiri cu dungi mai late creează un efect de subţiere, acelaşi efect fiind obţinut şi cu ajutorul hainelor care marchează talia cu ajutorul unor benzi de culoare închisă, de preferat negru. Doamnelor şi domnişoarelor plinuţe li se recomandă să poarte ţinute complet negre, pentru a-şi masca rotunjimile, în timp ce femeile mignone şi slăbuţe ar trebui să poarte imprimeuri cu dungi orizontale albe şi negre, pentru a crea iluzia unei siluete cu forme mai generoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS