11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMelcişori cu afine şi mascarpone

Melcişori cu afine şi mascarpone

Ingrediente:
Aluat: 500 g făină, 250 ml lapte călduţ, 6 linguri pline cu miere, 25 g unt, 50 g drojdie proaspătă sau 1 plic drojdie uscată , 2 linguri apă călduţă pentru drojdie, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă rasă sare.
Crema: 125 g mascarpone, 3- 4 linguri zahăr pudră, esenţă de migdale, 300 g afine.
Pentru uns şi ornat: 1 ou, 1 lingură cu smântână sau iaurt, 1/2 cană cu zahăr pudră, 1 lingură smântână groasă, afine pentru decor.
Mod de preparare:
Pregătiţi o maia din drojdie, zahăr, apă călduţă şi lăsaţi-o la crescut 15 minute. Separat, amestecaţi sarea, mierea şi untul în laptele călduţ, până se topesc. Turnaţi peste făina cernută compoziţia cu laptele călduţ şi maiaua crescută, apoi frământaţi până ce aluatul se desprinde de pe vas şi mână. Transferaţi pe masa de lucru şi continuaţi frământatul cel puţin zece minute, adăugând foarte puţină făină sau lapte, după cum cere aluatul.
Lăsaţi-l la crescut sub formă de minge, într-un bol acoperit, circa 1 – 1 1/2 oră.
Întindeţi o foaie de aluat, nu prea subţire, de formă dreptunghiulară, ungeţi-o cu crema obţinută din mascarpone frecat cu zahăr şi esenţă de migdale şi presăraţi afinele.
Rulaţi, tăiaţi segmente potrivite ca lungime şi aşezaţi-le în picioare, distanţate, într-o tavă de tort (28 cm) cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Lăsaţi la crescut 20-30 de minute. Ungeţi cu un amestec obţinut din ou uşor bătut şi 1 lingură de smântână (iaurt). Daţi la cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute, la 170 de grade Celsius sau până ce este copt şi frumos rumenit.
Scoateţi din tavă, glazuraţi cât este cald cu amestecul obţinut din zahărul pudră frecat cu 1 lingură de smântână groasă, ornaţi cu afine şi lăsaţi la răcit.
Menţiuni: Afinele se pot înlocui cu alte fructe de pădure, precum coacăzele sau zmeura.
Timp de preparare: trei ore
Dificultate: medie
(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS