5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOraşul iubirii virtuale

Oraşul iubirii virtuale

Oraşul japonez Atami a devenit una dintre cele mai căutate zone tu-ristice din Ţara Soarelui Răsare, tot mai multe persoane visând să îşi petreacă aici un weekend romantic.

Atami, aflat la două ore de mers cu maşina de Tokyo, era până de curând un orăşel foarte căutat de tinerii însurăţei, dornici să îşi petreacă aici un weekend romantic sau luna de miere. Acum, acest orăşel cochet riscă să se aleagă cu un renume trist: cel de capitală mondială a amorului virtual. Administraţia locală speră să mai salveze oarecum soarta oraşului, a cărui faimă este umbrită de localităţi mai exotice, care sunt mult mai atrăgătoare pentru cuplurile „în carne şi oase“. În schimb, pentru cuplurile formate dintr-un El real şi o Ea virtuală, Atami a devenit un adevărat colţ de paradis. În această vară, s-au cazat în hotelurile din această localitate peste 1.500 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, toţi „însoţiţi“ de un computer sau de un play-station portabil şi care nu au ezitat să plătească tariful cerut pentru o cameră dubă, cu mic dejun pentru două persoane, şi o cină romantică la lumina lumânării, chiar dacă nu erau însoţiţi. „Nu vrem să îi punem pe clienţii noştri într-o situaţie jenantă şi să le atragem atenţia că partenerele lor nu mănâncă, nu beau şi nu dorm“, a povestit directorul celui mai în vogă hotel din Atami, Ohnoya. Iar acest lucru e de la sine înţeles, având în vedere că partenerele nu există, ci, de fapt, sunt personajele unui joc video şi stau cuminţele în jocurile lor, aşteptând ca „iubitul“ lor să le pornească şi să le readucă în lumea lor virtuală, care de data asta este într-o cameră de hotel reală, în orăşelul real Atami, unde vor petrece un minunat weekend cu un iubit real, care se mulţumeşte să se bucure de compania lor virtuală.

Un joc pentru introvertiţi

Complici la această iluzie sunt toţi reprezentanţii administraţiei din Atami, cu primarul în frunte, care este de părere că în secolul XXI asistăm la o creştere a numărului de astfel de relaţii, iar Atami se poate mândri că este primul oraş din lume unde bărbaţi reali merg la hotel cu fete virtuale. Însă ce fac acolo? Deocamdată, se ştie doar că perechile ciudate care vin în Atami sunt fericite (El cel puţin este, având în vedere că e real şi plăteşte cu bani reali), pentru că îşi pot trăi până la capăt iluzia de dragoste, aşa cum e propusă de jocul de simulare „Love Plus“ de la Konami, un joc pentru tinerii timizi şi introvertiţi, care recreează experienţa unei tandre relaţii adolescentine, inclusiv un sfârşit de săptămână în Atami.
În timpul simulării, jucătorul, după ce şi-a ales iubita dintre tinerele disponibile, atinge ecranul cu dispozitivul, iar secvenţa se derulează de la prima întâlnire mână de mână, la primul sărut furat pe coridoarele şcolii într-o după-amiază, şi până la călătoria virtuală în Atami, de care jucătorul beneficiază doar dacă a adunat 190 de puncte ca „iubitul perfect“, care se obţin numai când se poartă ca la carte, scrie mesaje de amor şi îşi aminteşte să îi trimită flori virtuale iubitei sale la fel de virtuale. Iar atunci, amorezii ajung să se plimbe prin orăşelul iubirii, se opresc într-un bar pentru a bea ceva răcoritor, pentru ca apoi să meargă la cumpărături, la cină, iar la final  se opresc pe plajă pentru a vedea focurile de artificii. Camera lor la celebrul hotel Ohnoya a fost deja rezervată virtual şi tot virtual va fi plătită.

Vise şi dorinţe

Până aici, nimic ciudat. La urma urmei, jocurile se hrănesc cu vise, iar visele sunt dorinţe. Însă, unii dintre fanii jocului „Love Plus“ au început să facă excursii reale în Atami pentru a vedea cu ochii lor locurile pe care le-au vizitat în timpul weekendului lor romantic alături de iubita lor virtuală. Edilii oraşului au profitat de această modă şi au pus bazele unei noi afaceri: ei au luat legătura cu reprezentanţii Konami Digital Entertainment pentru a lansa oferte cu weekenduri romantice la preţ promoţional pentru jucătorii „Love Plus“. Din ofertă nu lipsesc hotelurile unde personalul se comportă ca şi cum Ea există cu adevărat, sushi bar unde numele iubitelor virtuale sunt inscripţionate pe mese, posibilitatea pentru El de a se fotografia cu un manechin de mărimea naturală a Ei, care în acest fel se materializează, chiar dacă într-o variantă din carton. În plus, nu lipsesc comercianţii şi personalul din restaurant care se dau peste cap pentru a se preface că au de-a face cu doi amorezi, dar care se retrag atunci când iubiţii au nevoie de intimitate, iar El îi şopteşte Ei cuvinte de amor (în playstation este inserat un microfon), la care aceasta răspunde cu „gângurit“ de fericire sau cu reproşuri pentru că a neglijat-o prea mult timp. Toţi locuitorii din Atami s-au mobilizat pentru a participa la un joc, care la urma urmei doar se amuză pe seama unor tineri cu probleme mentale, ajutându-i să creadă că o astfel de relaţie este mai mult decât acceptabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU