13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMinciunile preferate de femei

Minciunile preferate de femei

Minciunile nevinovate sunt nelipsite din viaţa oricărui om, iar femeile pot fi considerate campioane ale „amăgirilor“.

Un studiu dat recent publicităţii a relevat că şase din zece mame consideră că singurul mod în care pot face faţă procesului de creştere a copiilor este să îi păcălească pe micuţi. Probabil că multe dintre mămici acceptă şi înţeleg un astfel de comportament. Femeile însă nu îi păcălesc doar pe cei din jur, ci şi pe ele însele, şi spun că micile minciuni sunt, de multe ori, cele care le ajută să treacă prin viaţă cu zâmbetul pe buze. Fiecare femeie se păcăleşte pe sine şi iată care sunt cele mai frecvente minciuni şi scuze cu care se amăgesc doamnele şi domnişoarele.

„Mi-e greu să îmi spăl părul când fac duş dimineaţa. Sunt sigură că nimeni nu va observa“
Din păcate, părul neîngrijit este unul dintre primele lucruri pe care cei din jur le văd, mai ales la o femeie. Scuza „nu va observa nimeni“ este invocată în special de mămicile a căror viaţă este aglomerată şi uneori haotică. Păstrând acelaşi ton, mămicile se amăgesc şi că nimeni nu va observa că bluza pe care o poartă are o mică pată, că pantalonii sunt agăţaţi sau că ele nu au avut timp (sau energie) să se epileze. Adevărul este că, de fapt, aceste detalii nu trec niciodată neobservate şi mai grav este că ele generează fel şi fel de discuţii şi comentarii.

„Nu sunt o mamă competitivă“
Aceste cuvinte se aud din gura mămicilor cărora le place să se ia la întrecere cu copii de patru ani şi care nu se dau bătute până nu înving – fie că este vorba de un concurs de matematică de tipul „2+2“ sau de silabisit. „Doar mă distram şi eu“, aşa se amăgesc mămicile, când, de fapt, nu fac altceva decât să îşi alimenteze dorinţa de concurenţă şi, mai ales, de a fi câştigătoare în orice situaţie.

„Dacă îmi cumpăr cinci perechi de pantofi, fac o afacere bună, pentru că erau la reducere“
Aceasta este poate una dintre cele mai frecvente minciuni pe care femeile şi le spun – şi chiar cu plăcere – de fiecare dată când merg la cumpărături. Alte scuze de acelaşi gen, legate tot de cumpărarea pantofilor sau a hainelor, sunt următoarele: „Calitatea este ireproşabilă“ (ca motivaţie pentru preţul exagerat al obiectului respectiv) sau „Iau pantofii aceştia şi nu îmi mai cumpăr alţii un an, doi. Sau niciodată!“. Sunt mari minciuni şi fiecare femeie care le rosteşte ştie acest lucru, dar nimic nu mai contează în faţa obiectelor care v-au sărit în ochi. Pentru că orice doamnă şi domnişoară ştie: nu ai niciodată prea mulţi pantofi sau haine.

„De săptămâna viitoare merg la sală“

Când rostesc această propoziţie, femeile chiar cred ceea ce spun. Ele chiar se vizualizează transpirând din greu la sala de sport sau alergând prin parc cel puţin lunea, miercurea şi vinerea, în loc să stea comod pe canapea şi să „butoneze“ telecomanda, ronţăind chipsuri sau floricele. Şi totuşi, în mod cu totul inexplicabil, sunt rare cazurile când doamnele şi domnişoarele chiar reuşesc ceea ce şi-au propus.

„Rochia asta va arăta perfect pe mine după ce mai slăbesc puţin“
Din păcate, obiectele vestimentare nu îşi schimbă dimensiunile în funcţie de greutatea celei care le poartă. Hainele se potrivesc sau nu. Iar dacă reuşiţi să închideţi fermoarul unei fuste sau al unei rochii numai dacă trageţi adânc aer în piept, acest lucru nu înseamnă în nici un caz că respectiva haină vi se potriveşte. Cât despre promisiunea că veţi slăbi ca să intraţi în cutare rochie, ştiţi bine că este o minciună sfruntată – este la fel de probabil să slăbiţi cum este probabil ca o vedetă cu fiţe să se lase fotografiată râzând cu gura plină de mâncare.

„Mănânc doar o bucăţică de ciocolată, iar restul, mai târziu“
În afară de plăcerea sadică de a-şi bârfi prietenele (în legătură cu care spun că nu bârfesc, ci doar sunt preocupate de soarta acestora), una dintre caracteristicile definitorii ale femeilor este imposibilitatea de a se opri din mâncat ciocolată până nu termină tableta. În genomul femeilor nu există gena care să le permită să mănânce doar un cubuleţ de ciocolată sau să plece de acasă fără să uite ceva.

„O să încep să citesc nişte cărţi serioase“
Să fim serioşi, oricine ştie că şi aceasta este o minciună sfruntată. Orice femeie ştie, în adâncul sufletului, că preferă să răsfoiască o revistă sau să facă o baie relaxantă, nu să citească o carte serioasă şi „profundă“. Recunoaşteţi, doamnelor! Nici dacă aţi fi sinistrată pe o insulă pustie cu o carte „serioasă“ nu aţi citi-o, ci mai degrabă aţi lectura propriile gânduri scrise cu un băţ pe nisip.

„Nu mă deranjează că am riduri, ele dovedesc o viaţă trăită intens“
Oricine ştie că aceasta este poate cea mai sfruntată minciună dintre toate. Nici o femeie nu îşi doreşte să aibă faţa ridată, indiferent cât de plină şi de intensă este viaţa ei. Mărturisiţi deschis, doamnelor, că nu v-aţi da înapoi de la a vă supune unui tratament cu Botox, cu acid hialuronic, tratamentelor de întinerire sau chiar v-aţi lăsa pe mâna chirurgilor plasticieni. Viaţa trebuie trăită şi savurată, însă timpul nu trebuie lăsat să îşi pună amprenta pe chipul nici unei femei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII