22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea naturală a părului

Îngrijirea naturală a părului

Expus permanent agresiunilor din mediul ambiant, poluare, soare, praf, intemperii, părul oboseşte şi se ofileşte, de aceea are nevoie de o îngrijire atentă. În ajutor îi pot veni nu numai produsele cosmetice din comerţ, ci şi acelea preparate în casă.

Părul dumneavoastră are nevoie de o îngrijire atentă pentru a străluci de frumuseţe şi sănătate. Şi pentru că timpul sau banii nu vă permit întotdeauna să treceţi pragul unui salon de înfrumuseţare, puteţi transforma propria locuinţă într-un mic loc de răsfăţ.
Dacă aveţi părul uscat şi despicat, puteţi amesteca două părţi de ulei din germeni de porumb cu o parte de miere şi o linguriţă de oţet. Masaţi cu soluţia obţinută o suprafaţă de 3-4 cm de la capătul firelor de păr. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi spălaţi-vă normal pe cap.
Şi pentru părul fragil şi fad bunica avea o reţetă. Într-un vas de porţelan, amesteca cu o lingură de lemn următoarele produse: un gălbenuş de ou, două linguriţe de miere lichidă, o linguriţă de untdelemn de măsline. Aplica acest amestec la rădăcina părului, apoi îl acoperea cu un prosop înmuiat în apă fierbinte şi stors. După 20 de minute, spăla părul cu un şampon neutru.
Podoaba dumneavoastră capilară va avea, de asemenea, nevoie şi de un tratament care să-l fortifice. Pentru prepararea lui sunt necesare două-trei gălbenuşuri, două linguri de rom sau coniac, o linguriţă de ulei de migdale sau de ricin. Bateţi ouăle şi adăugaţi pe rând uleiul, apoi romul sau coniacul, amestecând până ce obţineţi o soluţie onctuoasă.
Înainte de aplicarea amestecului, înmuiaţi-vă părul în apă, zvântaţi-l cu un prosop, apoi ungeţi-l cu crema obţinută. Lăsaţi să acţioneze zece minute, apoi spălaţi-vă cu apă călduţă, nu fierbinte, altfel gălbenuşurile se vor închega şi vor fi foarte greu de scos din păr. Clătiţi-vă abundent cu apă în care puneţi puţin suc de lămâie sau oţet. Nu vă faceţi griji în ceea ce priveşte  eventualul miros care rămâne pe păr, căci dispare repede.

Soluţii la îndemână

Dacă simţiţi cumva că părul dumneavoastră are nevoie de o infuzie de prospeţime, puteţi apela la ajutorul mierii. Va trebui să aplicaţi pe şuviţele uscate un amestec compus dintr-o linguriţă de miere şi un gălbenuş de ou.
După masarea părului cu această soluţie, lăsaţi să acţioneze cel puţin zece minute, acoperindu-vă, în acest timp, capul cu un prosop încălzit. Apoi vă puteţi spăla ca de obicei.
În apa pentru clătit puteţi adăuga cu încredere o linguriţă de oţet.
Nu uitaţi că acesta era procedeul la care apela de fiecare dată bunica, iar părul ei strălucea în razele soarelui.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS