10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Prelată tricotată pentru o maşină Smart
Douăzeci de bunicuţe din Elveţia şi-au dedicat două luni din viaţă tricotării unei prelate haioase pentru o maşinuţă Smart, informează site-ul web.orange.co.uk. Prelata care acoperă autovehiculul a fost creată şi realizată în aşa fel încât să arate ca un pantof sport uriaş, legat cu şiret, care acoperă întreaga caroserie a Smart-ului, astfel că, văzută în ansamblu, maşinuţa arată ca o gigantică patină cu rotile. Proiectul a fost iniţiat de societatea Swiss Senior Design Factory, obiectivul fiind acela de a pune tinerii designeri în legătură cu meşteşugarii „de modă veche“. Iniţiatorii proiectului au luat deja legătura cu reprezentanţii Cărţii Recordurilor, sperând că realizarea lor va fi desemnată cea mai mare prelată tricotată de mână făcută vreodată.

Pompele funebre, pasiunea unei aspirante la titlul de Miss
O englezoaică de 18 ani a mărturisit că are o combinaţie de interese cel puţin ciudată: tânăra îşi doreşte să devină regină a frumuseţii şi antreprenor de pompe funebre, informează site-ul web.orange.co.uk. Asemenea tuturor fetelor de vârsta ei, Laura Copley speră să ajungă regină a frumuseţii, dorindu-şi să devină Miss Norfolk, însă, spre deosebire de alte pretendente la acest titlu, Laura este decisă să aibă o carieră de succes în domeniul pompelor funebre. Englezoaica a dezvoltat această pasiune morbidă la vârsta de 15 ani, când a început să lucreze la o firmă de profil. Laura spune că este conştientă că aceste două domenii de interes se bat oarecum cap în cap, însă explică foarte senină că activitatea pe care o defăşoară la serviciu o ajută să se aranjeze mai uşor şi mai bine atunci când participă la concursuri de frumuseţe.

Manichiură împotriva violenţei

Un chinez nu şi-a mai tăiat unghiile de la mâna stângă de 13 ani, în încercarea de a-şi tempera firea violentă, informează site-ul web.orange.co.uk. Wen Jian, de 41 de ani, din oraşul Changle, provincia Fujian, a povestit că înainte să îşi lase unghiile să crească se implica aproape în fiecare zi în câte o bătaie. Acum, datorită unghiilor sale, dintre care cea mai mare măsoară 35 de centimetri, bărbatul este foarte paşnic şi nu mai are probleme, pentru că nu mai poate strânge pumnul pentru a lovi. Chinezul mărturiseşte că unghiile atât de lungi prezintă şi un inconvenient: din cauza lor trebuie să doarmă cu mâna într-o cutie, pentru a fi sigur că nu rămâne fără manichiura care l-au făcut celebru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS