11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVisând la un păr mătăsos

Visând la un păr mătăsos

Podoaba capilară a fost dintotdeauna una dintre principalele preocupări ale doamnelor, care sunt dispuse la orice sacrificiu pentru a avea un păr mătăsos şi sănătos.
Indiferent că este creţ sau drept, roşcat, blond, brunet sau castaniu, părul a reprezentat dintotdeauna una dintre principalele arme de seducţie ale doamnelor, care le ajută să fie mai frumoase şi mai seducătoare în ochii propriului partener, şi nu numai. Din păcate, de multe ori aspectul podoabei capilare nu este tocmai cel dorit, şi asta pentru că starea de sănătate a părului nostru a avut de suferit. Din acest motiv, în locul mult doritului păr strălucitor şi mătăsos, ne pomenim cu un păr uscat şi aspru sau privim cu neputinţă cum pe zi ce trece în perie rămân tot mai multe fire de păr. Însă de ce în anumite perioade părul nostru este atât de „rebel“, iar numărul firelor căzute este tot mai mare? 65% dintre femeile cu vârste de peste 20 de ani au probleme cu căderea părului. Cel mai bine este să consultaţi un specialist pentru diagnosticarea cauzei căderii părului, care vă poate recomanda o diversitate de medicamente şi tratamente care se pot dovedi de real ajutor.

Motive şi remedii

În general, unul din principalele motive este stresul şi o alimentaţie defectuoasă. În al doilea râd, nu trebuie neglijate nici cauzele hormonale sau infecţiile la nivelul scalpului şi al rădăcinii firului de păr. O îngrijire corectă a părului începe întotdeauna cu spălarea. De obicei, orientaţi-vă spre un şampon de calitate. Mare atenţie însă, pentru că prea mult şampon îmbâcseşte părul şi poate cauza chiar pierderea acestuia. De asemenea, nu exageraţi cu folosirea balsamului. În mod normal, acesta ar trebui utilizat o dată pe lună. Specialiştii recomandă să faceţi cât mai mult sport pentru a stimula o bună circulaţie sanguină. Mare atenţie la alimentaţie. Un deficit de oricare dintre elementele nutritive indispensabile poate duce la căderea părului. În cazul în care pierderea părului nu are o cauză medicală, nu trebuie decât să achiziţionaţi produse cosmetice corespunzătoare, care acţionează eficient asupra rădăcinii firului de păr. De asemenea, în cazul în care în urma unui tratament sau a unui regim drastic vă confruntaţi cu o carenţă de vitamine, aminoacizi şi săruri minerale în organism, trebuie neapărat să începeţi o cură intensă de vitamine, care să dureze între şase şi opt săptămâni. Nu în ultimul rând, utilizaţi o loţiune împotriva căderii părului, aceasta fiind indispensabilă pentru rezolvarea problemei rădăcinii, mai ales după două-trei luni de tratament. Nu trebuie neglijat nici periajul. De obicei, periile şi pieptenii buni trebuie să aibă dinţi rotunjiţi. În cazul părului lung, este de preferat ca dinţii periei să fie mai depărtaţi. De asemenea, specialiştii ne recomandă să evităm periile dure sau cu păr de nailon, care nu fac decât să încurce părul şi să creeze electricitate statică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS