17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBudincă de carne şi spanac

Budincă de carne şi spanac

Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g cartofi fierţi, 500 g spanac fiert şi tocat, 2-3 cartofi, 1 ceapă, 2 morcovi fierţi, 500 g carne tocată, 200 g bulion, felii de brânză topită, 100 ml ulei, sare, piper, dafin (după gust).
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se înmoaie puţin în 50 ml ulei, apoi se adaugă carnea tocată, iar după două minute se pun bulionul, sare, piper, foi de dafin (după gust). Jumătate din cantitatea de cartofi fierţi se sfărâmă cu o furculiţă şi se pun în tava care va fi introdusă în cuptor şi unde s-a pus uleiul rămas, apoi se pune al doilea strat de carne tocată, al treilea strat este de spanac fiert, iar deasupra se pun cartofii rămaşi. La final se acoperă totul cu feliile de brânză topită şi se ornează cu felii de morcovi fierţi.
Se dă la cuptorul încălzit la 180 grade C până se gratinează brânza.
Menţiuni: Brânza topită se poate înlocui cu parmezan sau caşcaval ras.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă
www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS