5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtracţii turistice pentru vânători

Atracţii turistice pentru vânători

Vânătorii pasionaţi pot să petreacă momente de neuitat în diferite colţuri ale lumii. România, Bulgaria, Germania, dar şi Statele Unite ale Americii se numără printre locaţiile preferate de cei extravaganţi şi cu dare de mână.

România a devenit locaţia preferată pentru partide de vânătoare, în special a cetăţenilor italieni (câteva mii, anual), dar şi a unor demnitari, patroni de firme, manageri şi bancheri de peste hotare. Cel mai mult au fost vânaţi urşii bruni, vulpile, iepurii, caprele negre, cerbii, lupii. Dintre păsări, foarte apreciat este, în zona montană, cocoşul de munte. Vidra, hermelina şi bizamul sunt specii vânate pentru blană. Pentru vânarea unui urs se percep între 5.000 şi 7.000 de euro, iar pentru lupi, 400 – 500 de euro pentru fiecare exemplar. Trofeele de cerb sunt ceva mai scumpe, între 1.500 şi 6.300 de euro. Vânătoarea de mistreţ costă între 225 şi 750 de euro, iar cea de iepuri – 25 de euro de exemplar. România este o destinaţie de top pentru turismul de vânătoare european. Regele Spaniei vânează adesea la noi în ţară, iar întâlnirile de vânătoare de mistreţi organizate de Ion Ţiriac la Balc sunt celebre, la ele participând vânători renumiţi.

La vânat în Bulgaria

Bulgaria atrage anual peste 2.500 de vânători străini. Puteţi fi sigur că o excursie pentru vânat aici va fi mai mult decât OK, având şi condiţiile naturale, şi legislaţia în regulă. În plus, vă veţi putea caza la un hotel de 5 stele cu toate mesele incluse, la un preţ excelent. Puteţi vâna mistreţi, căprioare, cocoşi de munte, vulpi, lupi, pisici sălbatice, fazani, potârnichi, prepeliţe, porumbei. Pentru mistreţi, sezonul de vânătoare este tot anul; pentru femela mistreţ, perioada de vânat este între 1 septembrie şi 31 decembrie; pentru căprioare: 1 octombrie – 31 decembrie; pentru cocoşul de munte: 15 aprilie – 15 mai. Zonă în care se află una dintre cele mai mari populaţii de cerb nobil din lume şi deţinătoarea recordului mondial pentru mistreţi, Bulgaria este pe locul doi în lume la calitatea vânatului.

Baden-Baden

O provocare de recompense pentru pasionaţii acestui sport, Baden-Baden este una dintre zonele cele mai împădurite din Germania, făcând vânătoarea să fie foarte antrenantă. Puteţi face o excursie în acest orăşel şi să vă cazaţi la Brenner’s Park-Hotel & Spa. Cei de aici vă vor organiza, în colaborare cu autorităţile locale, vânătoarea în Pădurea Neagră de lângă hotel. Veţi putea vâna o varietate de animale, chiar şi cerb nobil, dacă faceţi o cerere către organizatori.Trebuie să aveţi licenţă de vânător dacă vreţi să practicaţi acest sport aici.
Puteţi vâna mistreţi, căprioare, cerbi nobili, dar şi elani. Pentru elan, sezonul de vânătoare este între octombrie şi mijlocul lui decembrie. Pentru mistreţi, este tot timpul anului.

Un loc mai îndepărtat  de vânătoare este Texas, SUA

Aici puteţi vâna: căprioara cu coadă albă, curcanul Rio Grande, aligatorul, prepeliţa, porumbelul, bizonul, ratonul, lupul de preerie sau coiotul, mistreţul. Sezonul de vânătoare are de obicei loc în perioada 1 septembrie – 1 februarie.
Ca să aveţi parte de o vacanţă ca la carte, vă recomandăm să staţi la ferma lui Stasney Cook, situată în orăşelul Albany. Întinzându-se pe mai mult de 25.000 de acri, având un climat blând şi vegetaţie din abundenţă, această fermă vă oferă foarte multe tipuri de vânat. Puteţi fi sigur că aveţi şi ce vedea: micile canioane, văile adânci, calcarele sunt numai câteva exemple. De asemenea, vă veţi bucura de mese bogate şi divertisment în fiecare seară, fiind cazaţi în cabane moderne, cu pat matrimonial, şeminee şi băi ca în filme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU