22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Agenţie de turism pentru ursuleţii de pluş

O nemţoaică a decis să renunţe la slujba sa în domeniul vânzărilor pentru a deschide o agenţie de turism dedicată în exclusivitate ursuleţilor de pluş. Potrivit www.tlz.de, cu ajutorul lui Ulrike Böhmler, ursuleţii pot ajunge, de exemplu, la Paris, Londra sau în Köln. Originară din Königswinter, Bonn, Ulrike a pornit această afacere în urmă cu trei ani şi de atunci ea a organizat vacanţe de vis pentru numeroase jucării. În esenţă, afacerea este simplă. Dacă doriţi să vă trimiteţi ursuleţul în vacanţă, nu trebuie decât să îl ambalaţi într-o cutie şi să îl expediaţi la agenţia nemţoaicei. După sosirea „turistului“, Ulrike îşi face bagajele şi pleacă împreună cu jucăria la destinaţia dorită. În timpul călătoriei, ea face mai multe fotografii pentru ca proprietarii să vadă cu ochii lor pe unde le-a umblat jucăria preferată. Ulrike Böhmler nu este prima femeie care are o astfel de afacere. Agenţii similare există şi în Berlin, Hamburg, Veneţia sau Praga.

Kate Moss intră în afaceri cu dulceţuri

Top modelul britanic Kate Moss doreşte să se lanseze în industria alimentară. Vedeta intenţionează să folosescă o serie de reţete tradiţionale de gemuri şi dulceţuri din prune, pe care le-a experimentat recent pe proprietatea ei din comitatul Cotswolds din centrul Marii Britanii. „Kate a cumpărat multe utilaje scumpe, deoarece întotdeauna a fost atrasă de ideea de a prepara gemuri şi dulceţuri. Are foarte multe fructe pe proprietatea ei şi vrea să le folosească pentru o cauză bună. Totul a început ca un hobby, însă a ajuns să privească această chestiune cu mai multă seriozitate după ce a primit o serie de reacţii pozitive de la prieteni şi membrii familiei. Speră ca borcanele ei de gem şi dulceaţă să aibă mare succes la public“, a declarat o sursă apropiată vedetei. Încurajată de familie şi de prieteni, top modelul britanic a trimis câteva borcane din produsul care se va numi Kate’s Damson Jam unora dintre prietenii ei din industria de divertisment, inclusiv lui Simon Cowell, unul dintre membrii juriului emisiunii „American Idol“.

Robotul cu emoţii

Cercetătorii de la Universitatea din Hertfordshire au realizat un robot capabil să aibă propriile trăiri interioare şi să detecteze emoţiile celor din jurul lui. Roboţelul, pe nume Nao, îşi lasă umerii în jos când este trist, iar când este vesel, îşi ridică braţele pentru a căpăta o îmbrăţişare. Nao, care a fost proiectat pentru a mima caracteristicile emoţionale ale unui copil de un an, este capabil să stabilească legături cu oamenii şi, de asemenea, poate citi emoţiile persoanelor cu care intră în contact prin intermediul unor „indicii“ nonverbale furnizate de limbajul trupului şi mimica feţei. Acţiunile utilizate pentru a afişa fiecare emoţie sunt preprogramate, însă Nao decide când şi ce emoţie să afişeze. „Prin Nao am reprezentat primii ani de viaţă“ a explicat Lola Canamero, coordonatoarea proiectului, care este de părere că „acest studiu furnizează nişte răspunsuri foarte valoroase pentru ca oamenii să poată interacţiona în viitor într-un mod foarte natural cu roboţii, tot mai prezenţi în vieţile noastre“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS