Ingrediente: 200 g tăiţei laţi, 300 g broccoli, 100 g mazăre, 3 fire ceapă verde, 3 fire usturoi verde, 1 ardei iute, 2 roşii potrivite, 3 linguri sos soia, 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă ghimbir (ras sau praf), 2 linguri seminţe de dovleac.
Mod de preparare:
Punem la foc două oale cu apă şi sare, în una vom fierbe pastele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar în cealaltă vom opări broccoli şi mazărea pentru maximum trei minute.
Pentru dressing amestecăm sosul de soia, sucul de lămâie, uleiul, ghimbirul şi usturoiul tocat mărunt.
Salata va fi destul de picantă cu un ardei iute, aşa că puneţi doar câteva rondele dacă nu vă place prea condimentat. Nu este nevoie să punem sare, deoarece sosul de soia este suficient de sărat.
După ce au fiert pastele, le trecem printr-un jet de apă rece şi le lăsăm puţin să se scurgă. Punem legumele fierte, ardeiul iute tocat mărunt, roşiile şi ceapa verde într-un bol încăpător. Deasupra punem dressingul, omogenizăm şi putem servi salata atât caldă, cât şi rece. Se ornează cu seminţe de dovleac.
Menţiuni: Se poate pune caşcaval ras sau brânză feta.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: redusă
Salată de paste cu legume
(www.reteteculinare.ro)
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei