10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNailonul, fibra care a revoluţionat moda

Nailonul, fibra care a revoluţionat moda

Nailonul este o fibră sintetică descoperită în urmă cu 75 de ani şi care este folosită pentru confecţionarea dresurilor, dar şi a altor obiecte vestimentare. Ce este nailonul, care sunt avantajele lui şi cum trebuie întreţinut? Vă prezentăm răspunsurile la aceste întrebări.

Nailonul a văzut lumina zilei în 1935, graţie unui chimist, Wallace Carothers, care lucra pentru compania DuPont. Nailonul, care în esenţă este o fibră chimică provenită din poliamide, a fost comercializat pentru prima dată în anul 1938, cea dintâi utilizare a sa fiind pentru fabricarea unei periuţe de dinţi cu peri de nailon. După 1939, materialul a început să fie folosit din ce în ce mai mult în industria textilă, în special pentru producţia de dresuri pentru femei. Graţie nailonului, aceste obiecte vestimentare au înregistrat o foarte mare popularitate, devenind de atunci şi până acum un element indispensabil, care nu lipseşte din garderoba nici unei femei. Nailonul a început să fie utilizat la scară largă, fiind folosit în producţia de piese de lenjerie intimă, costume de baie, bluze, fuste, şosete, haine sport şi multe altele. Nailonul a fost prima fibră sintetică „revoluţionară“, tendinţa fiind mai târziu urmată de poliester, lycra şi alte materiale sintetice.

Avantajele nailonului

Datorită faptului că nu absoarbe umezeala, nailonul este o fibră care se usucă foarte repede. Acest material sintetic posedă proprietăţi extraordinare care îl fac suplu, extensibil şi foarte rezistent. Nailonul este utilizat foarte des pentru crearea de accesorii şi echipamente pentru activităţile sportive, întrucât conferă acestor obiecte vestimentare o foarte bună capacitate de absorbţie a umidităţii şi o foarte mare rezistenţă.
În plus, această fibră care a revoluţionat lumea eleganţei şi stilului în special datorită preţului său foarte accesibil este în continuare ideală pentru fabricarea de dresuri. În plus, mulţumită progreselor înregistrate în domeniul chimiei, dresurile de nailon sunt într-o continuă evoluţie şi îmbunătăţire, fiind „dotate“ cu caracteristici precum fluiditate şi netezime.

Întreţinerea

Obiectele şi accesoriile vestimentare din nailon pot fi spălate şi uscate în maşina automată de spălat, singura condiţie fiind ca temperatura apei să fie scăzută. Verificaţi întotdeauna eticheta hainelor de nailon, pentru a urma întocmai instrucţiunile de spălare. După terminarea ciclului de uscare al maşinii de spălat, obiectele vestimentare trebuie scoase imediat din maşină şi întinse, pentru a evita formarea cutelor. În general, nu este nevoie ca hainele ce conţin nailon să fie călcate, însă dacă totuşi vreţi să le călcaţi, faceţi acest lucru cu un fier încălzit foarte puţin, la o temperatură scăzută, întrucât hainele din nailon sunt foarte sensibile la căldură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII