13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

25 de milioane de euro pentru 65 de kilometri

În trei ani, judeţul Mehedinţi va avea 65 de kilometri de drumuri judeţene noi şi reabilitate de la zero, pentru zece localităţi. Banii vin de la Uniunea Europeană din fonduri nerambursabile, câştigaţi printr-un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Mehedinţi.
Proiectul costă peste 25 de milioane de euro, bani de care vor beneficia zece localităţi, pe marginea cărora se vor construi şi podeţe sau căi de acces către locuinţele oamenilor.
Proiectul vizează DJ 606, pe ruta Gogoşu, Jiana, Hotărani, Vânju Mare, Pădina, Corlăţel, Almăjel, Dobra, Bălăciţa, Gvardeniţa. Lucrările de amenajare şi asfaltare se vor opri chiar la limita cu judeţul Dolj.
Iniţiat de către Consiliul Judeţean Mehedinţi, proiectul ajută la modernizarea infrastructurii din sudul Mehedinţiului, zonă în care a mai fost reabilitat, în urmă cu un an, şi DN 56A. Planurile au primit undă verde din partea Ministerului Dezvoltării şi Turismului, urmând ca, până la sfârşitul lunii august, să fie semnat contractul de finanţare şi demarată licitaţia publică.
Localităţile care vor beneficia de drumuri asfaltate au avut până acum doar pietriş şi gropi, care au făcut aproape imposibil traficul cu maşinile mici, iar la cea mai mică ploaie, craterele acoperite cu apă sunt adevărate capcane pentru şoferi.
Alin GHICIULESCU

Canicula a mobilizat Serviciul de Ambulanţă

O persoană căzută în stradă şi o creştere cu 12% a numărului de solicitări la Serviciul de Ambulanţă, acesta este bilanţul caniculei care a lovit ieri judeţul Dolj. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, activarea codului galben de caniculă a dus la instituirea unor măsuri speciale de protejare a populaţiei.
„Au fost mobilizate 50 de ambulanţe în condiţiile în care numărul solicitărilor către Serviciul de Ambulanţă a crescut cu 12% faţă de ziua anterioară, ajungând la 232 în 24 de ore. De asemenea, inspectorii sanitari au început controalele pentru a vedea dacă sunt dotări minime cu medicamente în serviciile de urgenţă ale spitalelor, condiţii igienico-sanitare, precum şi dacă este asigurată apa potabilă“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Totodată, nivelul de radiaţii ultraviolete a fost foarte ridicat ieri în zona de sud a ţării. Medicii atrag atenţia că expunerea la soare în orele de intensitate maximă a radiaţiilor ultraviolete creşte riscul producerii melanomului malign, cea mai agresivă formă de cancer de piele.
Simona TUDOR

S-a dat startul la înscrierile în căminele studenţeşti

Studenţii declaraţi admişi în anul I, în prima sesiune, la una dintre cele 16 facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova, care vor să se cazeze în cămine în anul universitar 2010-2011, sunt aşteptaţi să îşi depună cererile până pe 10 august. Aceasta este prima perioadă de primire a cererilor de cazare, a doua fiind între 1-10 septembrie. „Studenţii sunt aşteptaţi cu cererile de cazare la sediul Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS) din Universitatea din Craiova, situat în Complexul de la Facultatea de Mecanică, căminul nr. 6, între orele 10.00-14.00. Prioritate la cazare au studenţii declaraţi admişi la buget. În primele două zile s-au cazat peste 300 de studenţi“, a precizat Alin Stoica, preşedintele COS Craiova.
Începând din toamnă, 11 cămine vor sta la dispoziţia studenţilor Universităţii din Craiova, cu aproximativ 3.000 de locuri de cazare. Tot din toamnă, studenţii vor avea posibilitatea să se cazeze în noul cămin, nr. 14, de la Facultatea de Mecanică, dotat la standarde europene şi care va dispune şi de cantină. „Cinci dintre căminele studenţeşti craiovene sunt modernizate. Taxele de cazare vor rămâne la aceeaşi valoare ca în anul universitar trecut“, a adăugat preşedintele COS Craiova.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU