16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSupă marocană de dovleac

Supă marocană de dovleac

Ingrediente (pentru 6 porţii): 1,5 kg de dovleac, 60 ml de ulei de măsline, un praz, 3 căţei de usturoi, un ardei chilli mic, un beţişor de scorţişoară, o bucăţică de ghimbir, o linguriţă de seminţe de ghimbir, 2 morcovi, 70 g de boabe de fasole verde, zeama de la o jumătate de lămâie, coriandru şi crutoane.

Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu, tocaţi mărunt partea albă de la praz şi usturoiul şi căliţi-le în ulei, cu 2 linguriţe de sare, amestecând din când în când, până când se înmoaie. Adăugaţi chilli-ul tocat, scorţişoara, ghimbirul şi chimenul şi amestecaţi timp de un minut, până când mirodeniile degajă aromă. Adăugaţi morcovii tăiaţi cuburi, dovleacul tăiat în cuburi de aproximativ 3 cm şi boabele de fasole. Amestecaţi aceste legume cu ceapa şi usturoiul călite. Adăugaţi 1,5 litri de apă şi aduceţi preparatul la punctul de fierbere, apoi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 50 de minute sau până când boabele de fasole se înmoaie. Scoateţi beţişorul de scorţişoară din supă. Adăugaţi zeama de lămâie, apoi pasaţi ingredientele într-un blender, până când obţineţi o supă-cremă moale şi omogenă. Puneţi supa-cremă înapoi în cratiţă şi încălziţi-o din nou, la foc moderat. Puteţi servi supa ornată cu câteva frunze de coriandru şi crutoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS