24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO vacanţă reuşită cu copilul

O vacanţă reuşită cu copilul

Biletele de vacanţă au fost achiziţionate, iar zilele până la plecarea spre destinaţia mult visată se pot număra pe degete. Pentru a vă bucura pe deplin de zilele libere, nu omiteţi câteva sfaturi care vă vor transforma vacanţa într-una de neuitat.

Dacă până mai ieri nu eraţi atât de grijulii atunci când aranjaţi bagajele, acum lucrurile se schimbă, atâta vreme cât familia dumneavoastră mai are un membru. Trebuie să-l luaţi în calcul deci şi pe el, dar şi măsurile necesare pentru a avea o vacanţă fără probleme. Pentru călătorie, trebuie să asiguraţi mâncarea copilului, lichidele, hainele de schimb şi jucăria preferată. Ideală ar fi o ladă frigorifică, întrucât cu ajutorul ei puteţi transporta fără probleme atât alimentele, inclusiv laptele, în cazul în care cel mic e încă sugar, dar şi lichidele şi medicamentele. Chiar dacă insistă cel mic, evitaţi să strecuraţi în bagaj dulciuri, creme, carne sau sosuri pentru că ar putea să îi facă rău. Indicat ar fi să alegeţi în locul lor biscuiţii şi fructele. De asemenea, trebuie să aveţi suficientă apă sau ceai neîndulcit ca să nu se altereze, pentru că în mijloacele de transport copilul se deshidratează rapid.
Nu uitaţi nici de trusa medicală, pe care trebuie să o aveţi la îndemână.

Cu farmacia portabilă

Dacă până mai ieri strecuraţi în bagaje câteva medicamente pentru durere de cap, acum trebuie să vă gândiţi la un bagaj special, în care să depozitaţi medicamentele pentru cel mic. E de preferat să aveţi cu dumneavoastră un antitermic, un medicament care combate durerea, supozitoare cu glicerină, un medicament împotriva diareei, un sirop de tuse cu care este obişnuit, un antihistaminic, un spray nazal, antiseptice care usucă, feşe, plasturi.
Nu uitaţi nici de pastilele pentru ţânţari. Pentru a nu avea surprize luaţi-vă un dispozitiv care ţine departe posibilele insectele, căci cremele şi spray-urile împotriva ţânţarilor care se aplică pe piele sunt controversate în ceea ce priveşte folosirea la copii.

Atenţie la soare!

Dacă mergeţi la mare aveţi grijă cu expunerea micuţului la soare. Specialiştii vă recomandă ca încă de la începutul verii să expuneţi copilul treptat la soare, astfel încât pielea lui să aibă timp să-şi pregătească resursele naturale de apărare împotriva razelor solare. Nu uitaţi de cremele de protecţie solară, care în cazul copiilor trebuie să aibă un factor de protecţie de minimum 25.
În ceea ce priveşte îmbrăcămintea, neapărat îi vor fi necesare mezinului familiei două – trei schimburi de haine subţiri pe zi.
Însă, este nevoie inclusiv de haine mai groase şi adaptate mediului în care ajungeţi.
Nu uitaţi, de asemenea, să puneţi în bagaje câteva pălăriuţe sau şăpcuţe, de preferabil albe, nu în nuanţe închise, şi din materiale subţiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS