6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeile, un cameleon cu 104 înfăţişări

Femeile, un cameleon cu 104 înfăţişări

Un recent  sondaj a scos la iveală numărul de transformări prin care trece o femeie, începând, bineînţeles, cu părul.
Pisicile au nouă vieţi, femeile-104. Din câte se pare, acesta este numărul de metamorfoze prin care trece podoaba capilară a unei femei de-a lungul vieţii. Toate aceste schimbări de look, uneori radicale, alteori parţiale, decise în salonul de coafură, deşi sunt exterioare, sunt, de multe ori, semn ale unor mici sau mari nelinişti sufleteşti. Numărul magic 104 a rezultat în urma unui sondaj comandat de hair-stylistul britanic Andrew Collinge şi care a fost realizat pe un eşantion de 3.000 de femei. Din câte se pare, toate aceste transformări se desfăşoară între 13 şi 65 de ani, iar motivele sunt, în majoritatea cazurilor, aceleaşi: dorinţa de schimbare, plictiseala, nevoia de autostimă, sfârşitul unei relaţii. De obicei, atunci când sunt pe scaunul hair-stylistului, reprezentantele sexului frumos cer fie aranjarea bretonului, fie o tunsoare bob, fie un filat scurt sau lung. Când vine vorba de culori, acum pe val este părul castaniu, mai închis sau deschis, în funcţie de preferinţe, dar şi blondul închis sau maro-roşcat.

Numărul magic

Un vopsit azi, nişte bucle mâine, şi uite aşa numărul magic de 104 transformări este epuizat. Şi dacă pentru un bărbat un astfel de număr ar putea părea exagerat, în cazul doamnelor lucrurile stau cu totul altfel. Şi asta pentru că nici unei femei nu i se va părea puţin o medie de 80 de tunsori, 20 de vopsiri, 8 permanente etc. De exemplu, la 36 de ani, Victoria Beckham şi-a depăşit deja cele 104 „vieţi“. A fost blondă, brunetă, platinată, cu părul ciufulit sau lins, însă nici una dintre tunsori nu părea să o mulţumească pe deplin. În cele din urmă, însă, după zeci de încercări mai mult sau mai puţin reuşite, Victoria a reuşit să intre în galeria personajelor care au impus o tunsoare ce le poartă numele. Astfel, după Farrah Fawcett, devenită celebră pentru rolul din serialul „Îngerii lui Charlie“, care a impus părul lung, voluminos, care cade în valuri pe umeri şi mai recent, coafura cu care Jennifer Aniston şi-a făcut debutul în serialul „Friends“ şi care a fost copiată în scurt timp de majoritatea femeilor din America, ajungând să fie denumită după personajul actriţei, „Rachel“, Victoria se poate mândri acum cu o tunsoare ce îi poartă numele. Este vorba de „Posh Bob“, care este o reinventare a tunsorii bob, însă mult mai decisă şi mai agresivă, exact ca fosta componentă a formaţiei Spice Girls.

Tunsori celebre

Toate sunt tunsori celebre, pe care le întâlnim apoi la tot pasul, în variante care uneori depăşesc versiunea originală. Cine nu îşi aminteşte de celebra tunsoare Mullet din anii ‘80, scurtă în partea de sus şi cu chică lungă în spate, lansată de Rod Stewart, Mel Gibson sau André Agassi? Tunsoarea a fost imediat adoptată de reprezentanţii sexului tare, chiar dacă rezultatele nu au fost de cele mai multe ori cele mai fericite. Nu toate femeile îşi schimbă însă tunsoarea în funcţie de dispoziţie şi ca pentru orice regulă care „se respectă“, există şi excepţii. Este cazul prinţesei Ann din Marea Britanie, care a avut întotdeauna aceeaşi tunsoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII