10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPacheţele de carne cu ciuperci

Pacheţele de carne cu ciuperci

Ingrediente: 600 g carne de porc, 400 g ciuperci, 200 g morcovi mici, o ceapă medie, 70 g unt, 100 ml ulei, delikat, piper şi sare după gust, 200 ml vin roşu, scobitori pentru prins pacheţelele.
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei. Ciupercile se taie feliuţe şi se pun peste ceapă, lăsându-se aproximativ cinci minute pe foc. După ce am oprit focul de la ciuperci, se pune în compoziţie puţin delikat.
Carnea se taie felii ca pentru şniţel şi se bate. După ce au fost bătute, se ia o lingură şi jumătate din compoziţia de ciuperci şi se întinde pe bucata de carne, împreună cu un morcov sau doi în funcţie de lungimea cărnii. Astfel se rulează carnea, iar când s-a format o ruladă micuţă se străpunge cu o scobitoare, pentru a nu curge compoziţia din interior.
Se aşază astfel pacheţelele în tavă, se condimentează, se pun morcovi printre ele şi bucăţele mici de unt. La final se pune vinul şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc potrivit. Pacheţelele se întorc de pe o parte pe alta din când în când, pentru a nu se rumeni prea tare pe o parte. Dacă vinul scade şi acestea nu sunt încă gata, se mai stropesc cu puţin vin. Când sunt gata, se scot scobitorile.
Menţiuni: se servesc calde cu o garnitură la alegere, cartofi prăjiţi şi sos de maioneză cu usturoi.
Dificultate: redusă
Timp de preparare: o oră
(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS