10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Obiectele folosite la autopsia lui Elvis Presley, scoase la licitaţie
Casa de licitaţii Leslie Hindman Auctioneers va organiza pe 12 august, la Chicago, o licitaţie consacrată lui Elvis Presley, în timpul căreia va fi vândută o colecţie formată din obiecte folosite la autopsia „Regelui“ şi documente aferente. După cum informează site-ul zigonet.com, proprietarul neobişnuitei colecţii a dorit să îşi păstreze anonimatul, însă Reuters a publicat informaţia potrivit căreia vânzătorul este chiar persoana care l-a îmbălsămat pe Elvis după autopsie. La licitaţie vor fi scoase două loturi de obiecte. Primul este format din instrumentele folosite propriu zis la autopsie şi îmbălsămare: mănuşi de cauciuc, pensete, pensule şi produse de machiaj. Al doilea lot conţine umeraşul pe care au fost aşezate hainele Regelui, factura emisă la plata sicriului şi raportul redactat după pregătirea trupului pentru înmormântare. Cele două loturi de obiecte scoase la licitaţie sunt estimate la suma de 10.000, respectiv 14.000 de dolari.

Taxă pe obezitate, planificată în Germania
Un politician german şi-a exprimat intenţia de a impune o taxă pe obezitate, în ideea că prin acest impozit s-ar putea compensa cheltuielile de sănătate pe care le-ar genera boala. După cum informează site-ul zigonet.com, cel care a avut această idee este deputatul Marco Wanderwitz, membru al partidului creştin-democrat, condus de cancelarul Angela Merkel. „Trebuie să facem calcule şi să aflăm dacă uriaşele costuri generate de problemele cauzate de excesul de alimentaţie pot fi asumate pe termen lung prin sistemul de solidaritate sanitară. Mi se pare o cerinţă rezonabilă ca aceia care duc în mod voluntar o viaţă nesănătoasă să îşi asume şi responsabilitatea financiară pentru acest lucru“, a explicat Wanderwitz. Potrivit acestuia, cheltuielile sanitare aferente problemelor cauzate de obezitate sunt estimate la suma de 17 miliarde de euro, sumă care este în prezent plătită de către sistemul public de sănătate.

Mere roşii de la coajă până la miez
Un producător elveţian a reuşit să creeze primul soi de mere care au nu doar coaja roşie, ci şi pulpa, informează site-ul zigonet.com. Firma elveţiană se poate mândri cu realizarea sa, întrucât fructele sunt unicat în lume. Experţii care au analizat merele complet roşii sunt de acord că fructele sunt primele de acest fel obţinute vreodată. Coaja, pulpa şi chiar miezul merelor sunt complet roşii, iar fructele îşi păstrează această culoare chiar şi după ce sunt coapte la cuptor sau presate pentru prepararea sucurilor. În plus, s-a constatat că acest soi nou de mere aduce mai multe beneficii sănătăţii, întrucât fructele sunt mai bogate în antioxidanţi, sunt mai dulci şi mai acidulate. Cercetătorii care lucrează pentru producătorul elveţian au lucrat 20 de ani pentru a crea acest soi de mere, iar primele fructe de acest gen ar putea fi comercializate în curând în Marea Britanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU