24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru îngrijirea sânilor

Sfaturi pentru îngrijirea sânilor

Îngrijirea sânilor nu trebuie să lipsească din ritualul de înfrumuseţare al nici unei femei care doreşte să aibă un bust ferm şi frumos la orice vârstă.

O veste proastă pentru doamne şi domnişoare este faptul că sânii sunt formaţi doar din ţesut adipos şi glande, nici urmă de muşchi, prin urmare, aceştia nu pot fi modelaţi cu ajutorul exerciţiilor fizice, aşa cum se întâmplă cu alte părţi ale corpului. Pentru că probabil vă doriţi să aveţi un bust frumos, trebuie să vă obişnuiţi să vă răsfăţaţi şi îngrijiţi pielea în fiecare zi: este singura modalitate prin care vă puteţi menţine sănătatea şi fermitatea bustului. În afară de acest obicei, va trebui să respectaţi şi alte câteva „reguli de aur“ pentru îngrijirea sânilor.
În primul rând, obişnuiţi-vă ca după fiecare duş să treceţi un jet de apă rece peste piept. Poate părea un sfat greu de urmat, însă este ideal pentru a avea o piele tonifiată şi sâni fermi. Dacă nu aveţi probleme cu temperatura scăzută a apei, puteţi încerca un gest extrem: masaţi-vă pieptul cu cuburi de gheaţă, pe care va trebui să le puneţi într-un prosop de pânză înainte de a aplica acest tratament. În plus, evitaţi să faceţi duşuri prea fierbinţi, pentru că, din cauza temperaturii ridicate a apei, pielea şi sânii se lasă.

Adoptaţi poziţii corecte

Un lucru important pentru sănătatea sânilor este să adoptaţi o postură corectă şi să ţineţi spatele drept. Trăgând umerii în spate, bustul se ridică datorită poziţiei cutiei toracice, graţie căreia muşchii aflaţi sub sâni se contractă. În plus, este bine să vă obişnuiţi să nu vă comprimaţi pieptul. Cu alte cuvinte, nu încrucişaţi braţele peste sâni, nu dormiţi pe burtă, evitaţi să purtaţi sutiene push-up care apasă prea tare pieptul şi, mai ales, purtaţi sutiene pe măsura dumneavoastră – nici mai mari şi nici mai mici. Totodată, medicii vă sfătuiesc să nu practicaţi în exces sporturi agresive, ca de exemplu atletism sau gimnastică aerobică. Mişcările pe care le presupun aceste sporturi dăunează bustului şi afectează ţesutul din care sunt formaţi sânii.

Soare şi alimentaţie

Pentru ca pielea bustului să fie fermă şi tonifiată, evitaţi expunerea prelungită sau neprotejată la razele solare. Oricât de mult v-ar plăcea să aveţi un bronz perfect, consecinţa directă a expunerii la soare este deshidratarea pielii, lucru care duce la pierderea elasticităţii epidermei. Iar efectul acestui fenomen este lăsarea sânilor, care îşi pierd şi ei din fermitate.
Alt lucru pe care îl puteţi face pentru a vă menţine sânii fermi şi frumoşi este să adoptaţi o alimentaţie bogată în proteine, mai ales în perioadele în care ţineţi dietă. Consumul de proteine este cea mai bună modalitate de a „hrăni“ pectoralii şi muşchii pe care se sprijină sânii, prin urmare, integraţi proteinele în alimentaţia dumneavoastră zilnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII