Ingrediente: 125 g de unt la temperatura camerei, 200 g de zahăr pudră, 150 g de făină, 1 lingură de fulgi de nucă de cocos uscată, 180 g de cremă de ciocolată cu alune, 4 albuşuri de ou, 155 g de migdale pisate, 4 picături de esenţă de migdale sau de vanilie, 75 g de fulgi de migdale.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Ungeţi o tavă de 16 x 26 cm cu puţin unt topit, apoi tapetaţi tava cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecaţi bine untul tăiat cubuleţe şi 45 g de zahăr pudră. Adăugaţi făina şi fulgii de nucă de cocos şi amestecaţi din nou, până când compoziţia se omogenizează. Turnaţi compoziţia în mod uniform pe fundul tăvii pregătite în prealabil, apoi neteziţi suprafaţa cu lingura de lemn. Daţi tava la cuptor timp de 10-12 minute sau până când capătă o culoare aurie. Întindeţi crema de ciocolată uniform peste prăjitură. Apoi bateţi albuşurile de ou până când se formează o spumă tare. Adăugaţi praful de migdale, restul de zahăr pudră şi esenţa de migdale sau vanilie. Amestecaţi totul bine. Întindeţi amestecul peste crema de ciocolată şi neteziţi suprafaţa. Presăraţi fulgii de migdale şi mai daţi preparatul la cuptor timp de 25-30 de minute. Lăsaţi prăjitura să se răcească bine înainte de a o servi.
Prăjitură cu migdale şi ciocolată
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei