21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMedicina nu acceptă miracole

Medicina nu acceptă miracole

Când doctorii trebuie să dea explicaţii în legătură cu vindecări miraculoase, se ascund în spatele unor seci replici, „fără comentarii“, din simplul motiv că medicina nu agreează miracolele.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că vindecările inexplicabile au în realitate o explicaţie raţională, problema este doar că ştiinţa încă nu a găsit-o. Atunci când medicina va descoperi aceşti factori necunoscuţi, multe maladii degenerative vor fi în sfârşit învinse. De exemplu, sunt inexplicabile vindecările unor bolnavi de cancer în faze terminale care au mers în pelerinaj la Lourdes. Aceşti oameni călătoresc în locul unde s-a arătat Fecioara Maria, trăind o experienţă aproape mistică, dedicând ore întregi rugăciunii şi făcând baie în apele din aceste tărâmuri considerate sacre.
În cazul neoplaziilor, care interesează mai ales reprezentanţii vârstei a treia, cauza predominantă este însăşi vârsta, organismul nefiind „proiectat“ să trăiască pentru mulţi ani, astfel sistemul imunitar, la o anumită vârstă, pierde din eficienţă şi se îndepărtează implacabil spre o decădere lentă. Ajuns în acest punct, nu mai reuşeşte să controleze şi să neutralizeze celulele neoplazice prin intermediul limfocitelor.

Stresul dăunează grav sănătăţii

În ceea ce priveşte tumorile, la persoanele înaintate în vârstă, cauza este tot o scădere a eficienţei sistemului imunitar, provocată tot de un stil de viaţă plin de stres, plus consumul excesiv de alcool, tutun, droguri sau pur şi simplu lipsa somnului. Stresul este cea mai mare ameninţare pentru sănătate, reducând în mod sistematic răspunsul imunitar şi determinându-l pe individ să îşi simplifice stilul de viaţă şi să rămână un timp imobilizat la pat. Cu toate acestea, din diferite motive, nimeni nu vrea sau nu poate să rămână timp de 15 zile în pat, iar din acest motiv deseori se supune unor masive cure cu antibiotice şi antivirale pentru a-şi reveni în câteva zile, compromiţând însă sistemul imunitar, căruia i-a fost „refuzat“ timpul de care ar fi avut nevoie pentru a-şi reveni din stres. Celelalte cauze sunt, mai ales, de natură genetică. Aşadar, urmărind acest raţionament, cauza multor neoplazii este deseori cauzată de scăderea numărului de leucocite din cauzele mai sus menţionate.

Miracolul de la Lourdes

În Lourdes, există doi factori care pot atenua aceste cauze, mărind şi refăcând răspunsul imunitar şi favorizând aşadar un proces de vindecare inexplicabil. Analizând atent aceste elemente putem nota faptul că explicaţia este oricum numai miraculoasă nu. Rugăciuni spuse încontinuu şi mediul mistic contribuie la transpunerea credinciosului într-o stare de meditaţie foarte profundă. Din diverse studii, a rezultat că meditaţia este o armă eficace împotriva stresului, iar asta explică motivul pentru care deseori la unii dintre subiecţii studiaţi s-a constatat o mărire a răspunsului imunitar. O explicaţie există şi pentru apa considerată sfântă, în care se „îmbăiază“ milioane de oameni pe ani. Tocmai din acest motiv, apa este saturată de multe bacterii. Analizând această apă, mai mulţi oameni de ştiinţă au descoperit printre aceste bacterii o mai veche cunoştinţă a omului, bacilul difteric Corynebacterium diphtheriae, o bacterie specifică, facultativ anaerobă, care creşte aerob şi anarob, imobilă şi neflagelată. Acesta, după un scurt studiu, a fost experimentat într-un tratament anticancer în Japonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII