17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucuria prieteniei între femei

Bucuria prieteniei între femei

Se spune că lucrurile cele mai bune în viaţă nu costă nimic, iar unul dintre ele, care face parte integrantă din existenţa unei femei, îl constituie prietenii şi, mai ales, prietenele adevărate, cele cu care pot împărţi şi bune, şi rele.

Fiecare femeie a trecut prin momentul în care, începând o nouă relaţie amoroasă, a pus prietenii apropiaţi pe planul doi, vrând-nevrând. Se poate spune că nu este un comportament tocmai sănătos, pentru că, oricât de minunat ar fi partenerul de viaţă, acesta nu poate înlocui compania, sfaturile şi momentele de distracţie între fete pe care vi le poate oferi o prietenă bună. Fie că este vorba de o ieşire la cafea, la bârfă, de preocupări comune care vă fac amândurora plăcere sau de discuţii, o prietenă apropiată este unul dintre elementele de stabilitate din viaţa oricărei femei. Se poate spune că cercul de prietene reprezintă familia pe care v-o alegeţi şi alături de care vă simţiţi viaţa împlinită. Dacă mai aveaţi nevoie de clarificări, vă prezentăm câteva motive – mai mult sau mai puţin serioase – pentru care orice femeie are nevoie de o prietenă apropiată.

Distracţie la cumpărături

Se ştie că pasiunea cea mai mare a femeilor este să meargă la cumpărături. Atunci când vă doriţi să aveţi parte de o experienţă plăcută la cumpărături şi aveţi de ales între compania partenerului de viaţă şi cea a unei prietene, veţi alege a doua variantă fără a sta prea mult pe gânduri. Mai ales când doriţi să colindaţi prin magazine cu cineva care să vă şi ajute cu un sfat sau o părere, nu doar să vă urmeze docil. Indiferent cât de minunat este iubitul dumneavoastră, el nu va şti niciodată să vă scoată dintr-o dilemă „de cumpărături“: să iau pantofii de lac sau pe cei din piele întoarsă? O prietenă bună este singura persoană de care aveţi nevoie în timpul unei sesiuni de cumpărături, mai ales dacă aceasta este „terapeutică“.

Terapie de grup

Atunci când aveţi probleme – în cuplu, la serviciu sau pur şi simplu o stare de spirit mai proastă – cea mai bună soluţie poate veni în urma unei discuţii cu prietenele, în timpul căreia acestea vă asaltează cu sfaturi şi propuneri. În plus, atunci când vreţi să vă alinaţi sufletul în compania prietenelor, nu va trebui să le daţi prea multe explicaţii, pentru că ele înţeleg perfect exact ce vreţi să spuneţi, chiar dacă nu folosiţi prea multe cuvinte.

Filme şi emisiuni lacrimogene

Orice femeie, oricât de dură, serioasă şi ocupată ar fi în viaţa profesională, are un punct slab: un serial, o emisiune TV sau un hobby care o linişteşte şi îi face plăcere. Bărbaţii nu au cum să înţeleagă asemenea preferinţe (poate doar dacă este vorba despre fotbal) şi deseori le consideră greu de tolerat. Nu faceţi din asta o tragedie, pentru că partenerul nu trebuie să aibă aceleaşi gusturi şi preferinţe ca şi dumneavoastră. Dimpotrivă, profitaţi de situaţie şi întâlniţi-vă periodic cu prietenele, folosind scuza „mă duc la prietena mea să ne uităm la emisiunea X“ sau „mă întâlnesc cu ea şi apoi mergem să ne dăm cu rolele“.

Ieşiri ca între fete

Chiar dacă nu se întâmplă nimic special sau nu aveţi nimic important de povestit, în timpul unei întâlniri „la o cafea“ cu prietenele va avea loc întotdeauna o discuţie interesantă, pornind de la un subiect pe care nici nu ştiaţi că vreţi să îl discutaţi. În plus, simplul fapt că vă aflaţi în prezenţa unui grup de persoane care vă iubesc, vă susţin, vă ajută şi vă complimentează vă va conferi o stare mentală plăcută şi vă va binedispune.

Să vă lăudaţi

Bărbaţii au defectele lor şi de cele mai multe ori iubitul dumneavoastră nu ştie să vă citească gândurile şi să reacţioneze prompt la nevoile pe care nu le exprimaţi. Pe de altă parte, mai există momente când partenerul chiar merită laude. Şi cui altcuiva să împărtăşiţi aceste mici bucurii dacă nu prietenelor apropiate?

O părere sinceră

Prietenii sunt cei care vă ajută să aveţi o părere bună despre dumneavoastră, însă din când în când tot ei sunt cei care vă oferă sfaturi sincere despre diverse subiecte şi vă spun adevărul în anumite situaţii, chiar dacă nu v-aţi dori să îl auziţi. Ideea principală este însă ca în grupul de prietene să aveţi parte de critici constructive şi să nu le permiteţi amicelor să vă dea peste cap viaţa cu critici răutăcioase.

Veţi învăţa să fiţi o iubită mai bună

Este important să aveţi preocupări separate de cele ale iubitului, fie că este vorba de ieşiri, hobbyuri, activităţi. O femeie care are propriul grup de prieteni, separat de amicii iubitului sau de cei comuni, va fi mai puţin dependentă pe partenerul ei, lucru care face minuni într-o relaţie. Nu este deloc sănătos să doriţi şi să pretindeţi ca nevoile şi capriciile dumneavoastră să fie satisfăcute mereu de o singură persoană: iubitul va aprecia că ştiţi să trăiţi şi independent şi că există momente când vă puteţi dezlipi de el, pentru a-i oferi şi lui spaţiul de care are nevoie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII