16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTemă nautică pentru camera copilului

Temă nautică pentru camera copilului

Vreţi să vă simţiţi ca în vacanţă în propria casă? Iată o sursă de inspiraţie pentru amenajarea camerei copilului! O amenajare cu temă nautică, veselă şi relaxantă, surprinde perfect spi-ritul verii şi vă transpune într-o croazieră continuă.

Pentru că textilele sunt specialitatea lor, cei de la Linea Oro s-au axat pe efectul pe care îl pot avea acestea, dacă sunt alese inspirat şi, fireşte, în ton cu tema propusă. Ceea ce au realizat designerii firmei puteţi obţine şi dumneavoastră uşor acasă. Înainte de toate însă, trebuie să vă asiguraţi că tema este pe placul micuţului destinatar. Cel mai important este să porniţi de la pasiunile lui. În cazul de faţă, ţinta a fost un interior cu iz de vacanţă, cu o evidentă notă… marină. Formula „alb + albastru = stil marin“ se aplică de minune şi nu este un secret pentru nimeni, nu? Specialiştii de la Linea Oro au utilizat albul la pardoseală, iar albastrul, la pereţi. Duşumeaua este cât se poate de autentică, din lemn, aşa că efectul este cu atât mai… marinăresc, amintind de puntea unui vapor. Însă, şi un parchet laminat, cu finisaj alb, poate rezolva problema. În plus, acesta costă mai puţin, fiind disponibil şi cu aspect de lemn vopsit, antichizat.
În cazul pereţilor, orice nuanţă de albastru este permisă (tonurile pot varia de la bleu la indigo; aveţi grijă însă să nu întunecaţi prea tare încăperea). Designerii au ales pentru acest spaţiu bleu-ciel şi au avut grijă ca nuanţa să se regăsească şi la nivelul textilelor, aşa, ca accent.

Alegerea mobilierului

Prin urmare, ce-i trebuie tânărului „mariner“? Înainte de toate, un pat! Acesta trebuie ales în funcţie de vârstă, de dimensiunile camerei, de locul în care urmează să fie amplasat. Exemplul de faţă este grăitor în privinţa obţinerii unui decor unisex, având în vedere că mobilierul are finisaje neutre. Pentru a se potrivi cu tema şi ideea de vacanţă, s-a optat pentru mobilier din lemn şi pentru un fotoliu tapiţat, cu o husă albastru închis (că de, e camera unui copil, iar acesta, cu siguranţă, se va cocoţa încălţat pe el). Pentru primirea prietenilor şi pentru clipele de relaxare, în decor a fost adusă o pernă mare, de şedere (aceasta îşi poate găsi locul oriunde în cameră). Pe post de noptieră s-a folosit o măsuţă asortată cu patul. Dacă îi găsiţi şi un scăunel pe măsură, aceasta poate deveni, la nevoie, un minibirou pentru scris sau colorat. Dacă merge la şcoală cel mic, atunci dotaţi-i camera cu un birou adecvat şi cu rafturi pentru cărţi!
Textilele sunt cele care definesc tema amenajării. Imprimeul marinăresc şi combinaţia cromatică spun totul. Iar dacă aceste indicii nu sunt clare, bărcuţele de pe perdea, draperii şi perne confirmă „bănuielile“. Laitmotivul nautic se regăseşte prin prezenţa colacului de salvare şi a şiragului de steguleţe suspendat pe perete, deasupra patului. Toată amenajarea te duce cu gândul la distracţie acvatică şi la relaxare pe malul apei. Nu-i aşa că v-a venit şi dumneavoastră cheful să daţi o fugă până la mare?

Sfat…

Albul şi albastrul sunt culorile specifice unui decor cu temă marină… Pentru a „rupe“ monotonia, apelaţi şi la câteva accente de roşu! Combinaţia este plăcută şi veselă, iar amenajarea se potriveşte atât unui băieţel, cât şi unei fetiţe.

Ana-Maria OANCEA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS