11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinArdei copţi umpluţi

Ardei copţi umpluţi

Ingrediente: 10 ardei mari, graşi şi cărnoşi, 400 g orez, 2 cepe, 2 roşii mari, frunze de pătrunjel, busuioc, ţelină, brânză afumată, parmezan, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Se coc ardeii foarte rapid (doar atât încât să-i putem decoji, dar pulpa nu trebuie să fie coaptă). Se pun într-o pungă sau într-un vas cu capac cu puţină sare şi se lasă să transpire cam 15 minute, astfel se vor curăţa foarte uşor.
Între timp, punem o oală cu apă pentru fiert orezul şi călim ceapa cu puţin ulei. După două-trei minute se adaugă roşia tăiată cubuleţe şi lăsăm să se prăjească la foc mic. Când fierbe apa, sărăm şi adăugăm orezul. Îl scurgem cam cu trei-patru minute înainte de timpul indicat pe pachet. Trebuie să fie foarte „al dente“. Scurs de apă se adaugă peste ceapa şi roşia călite, se pune verdeaţa tocată, parmezanul şi brânza tăiată cubuleţe. Se amestecă şi se stinge focul.
Ardeii se curăţă de pieliţe şi li se taie căpăcelul deasupra unui castron pentru a recupera apa conţinută în interior, care este foarte gustoasă. Apoi, cu ajutorul unei site de ceai, strecurăm această apă din ardei în compoziţia de orez alegând astfel seminţele.
Umplem ardeii şi-i punem într-o cratiţă cu un deget de apă pe fund, câteva cubuleţe de roşii (puse deoparte), frunze de ţelină şi sare. Se pot pune pe foc pentru cinci minute şi apoi încă 20 de minute în cuptorul încins, să se gratineze puţin.
Timp de preparare: o oră
Complexitate: medie
Menţiuni: se pot servi cu smântână.

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS