12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPăr strălucitor şi sănătos vara

Păr strălucitor şi sănătos vara

Razele soarelui, briza mării, atunci când mergeţi la plajă, vântul, nisipul pot lăsa urme neplăcute asupra podoabei dumneavoastră capi-lare. Câteva sfaturi de la specialişti vă pot ajuta să străluciţi vara aceasta.

În zilele călduroase trebuie să evitaţi să ieşiţi din casă fără o eşarfă sau o pălărie pe cap, deoarece părul se decolorează rapid când este expus la soare. Din acelaşi motiv, specialiştii nu recomandă vopsirea părului, mai ales înainte de a pleca în concediu la mare. Părul blond ar putea căpăta o tentă gri, iar dacă sunteţi posesoarea unui păr roşcat v-aţi putea întoarce de pe litoral cu părul portocaliu. Din cauza razelor ultraviolete, chiar dacă aveţi părul brunet, acesta ar putea avea reflexe castanii, roşcate. Aşa că înainte de a da banii pe o vopsea de păr, gândiţi-vă de două ori.
Totuşi, puteţi vizita cu încredere salonul de frumuseţe, dar pentru a vă ajusta vârfurile despicate. Prin tunderea acestora, la începutul verii, veţi reuşi să aveţi o coafură nu doar tinerească, ci şi mai sănătoasă. În plus, dacă procedaţi astfel, veţi putea să vă păstraţi până la toamnă această coafură naturală, decolorată în mod natural de soare.

O îngrijire corectă

De asemenea, trebuie să vă îngrijiţi părul corespunzător. În primul rând, nu uitaţi de ritualul de dinainte de a vă spăla. Specialiştii recomandă pieptănarea părului pentru a elimina resturile rămase de la produsele de styling. Trecând la spălatul propriu-zis, folosiţi apă călduţă, şi nu fierbinte, pentru a evita degradarea firelor de păr. Nu exageraţi cu cantitatea de şampon. O cantitate moderată este tocmai potrivită pentru a o întinde pe păr. După aplicarea ei, masaţi uşor părul cu vârful degetelor, prin mişcări circulare. La final, este foarte important să vă clătiţi bine părul.
Pentru menţinerea culorii, trebuie să folosiţi măcar o dată pe săptămână un şampon special. De asemenea, îl puteţi înlocui din când în când, şi cu un produs delicat ca, de exemplu, un şampon pentru copii.
Nu sunt de ignorat nici sfaturile bunicii, care în timpul vacanţei petrecute la ţară ne spăla pe păr cu apă de ploaie şi ne clătea cu o soluţie făcută din urzici puse la macerat timp de o lună, iar părul nostru strălucea de sănătate sub mângâierea razelor soarelui.

Măştile de acasă

N-ar fi rău ca, din când în când, pe timpul verii, şi nu numai, să vă faceţi timp pentru a vă răsfăţa cu câteva măşti, care vor da părului un aspect sănătos şi strălucitor. Astfel, o dată pe săptămână vă puteţi face o mască de avocado. Veţi avea nevoie  de un gălbenuş de ou, o jumătate de banană, o jumătate de fruct de avocado copt şi o lingură de ulei de măsline. Amestecaţi aceste produse până când obţineţi o pastă, apoi aplicaţi-o pe păr şi lăsaţi-o să acţioneze timp de o oră. Odată ce timpul s-a scurs, clătiţi foarte bine.
Dacă vreţi să aveţi un păr frumos, mătăsos şi fără mătreaţă puteţi apela la ajutorul bunicii care mărunţea 100 g rădăcini de brusture şi le acoperea cu 100 ml alcool de 70 de grade. Amestecul se agita în fiecare zi şi se strecura într-o sticlă de culoare închisă. Tinctura se masa pe pielea capului cu un prosop aspru, după care se clătea.
Dacă aveţi părul gras, puteţi recurge la altă mască. Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi în 150 ml apă fiartă un pumn de mărar şi cinci foi de salată verde. Ele trebuie lăsate să fiarbă 15 minute, apoi aplicaţi loţiunea şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 15 minute după care clătiţi părul.
Şi pentru că aţi descoperit cât de uşor este să vă preparaţi singură măştile puteţi încerca şi un balsam pentru părul fragil. Amestecaţi două linguri de smântână, o lingură ulei de germeni de porumb şi o lingură zeamă de lămâie. Omogenizaţi bine şi aplicaţi pe părul spălat, masând foarte bine pielea capului. După ce aţi terminat şi acest procedeu, acoperiţi capul cu o pungă de plastic şi lăsaţi balsamul să acţioneze 15 minute după care clătiţi cu apă caldă.

Alte sfaturi la îndemână

Odată tratamentele aplicate, ar trebui să aveţi mai multă grijă de părul dumneavoastră pentru a-l menţine mai mult timp sănătos şi strălucitor. Aşa că măcar pe perioada verii uitaţi de uscătorul de păr, de bigudiurile termice şi de placa de îndreptat părul. Şi dacă totuşi nu vă puteţi descotorosi de foehn, adăugaţi la capătul acestuia o piesă pentru protecţie termică.  
Dacă ţineţi cont de toate aceste sfaturi, podoaba capilară nu va avea de suferit în nici un fel pe timpul verii.
Nu uitaţi însă de îngrijirea părului după ce aţi venit de la plajă.
Părul este foarte încâlcit şi îmbâcsit de sarea din mare sau impregnat cu clor, dacă aţi petrecut o zi la piscină, plin de nisip, de aceea trebuie ca în fiecare seară să urmaţi acelaşi ritual pentru ca părul să-şi regăsească vitalitatea.
Clătiţi-l bine pentru a îndepărta nisipul şi sarea, apoi masaţi-vă scalpul cu şampon. Nu uitaţi de balsamul hrănitor pentru toată lungimea firului, fără a insista pe rădăcină. Alegeţi formule bogate, concepute special pentru repararea părului expus la diverse agresiuni.
Acum, pentru că părul este impecabil şi hrănit, nu mai rămâne decât să-l coafaţi. Şi pentru că pe perioada verii nu veţi folosi prea des foehnul şi placa, aplicaţi un spray de păr şi apoi folosiţi-vă de perie, dând un aer rebel coafurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU