Jack Russell Terrier, un căţel plin de viaţă

Autori
Etichete , ,


Câinele Jack Russell Terrier a devenit din ce în ce mai popular, fiind bine primit atât în rândul familiilor, cât şi în rândul persoanelor singure. Jack Russell Terrier este un câine drăguţ, jucăuş, inteligent, foarte activ, dar trebuie să ştiţi că nevoia lui de mişcare este foarte mare. Tocmai de aceea, Jack Russell Terrier nu e un câine potrivit pentru orice cămin, informează site-ul animalutul.ro.

Din câte se pare, întemeietorul rasei Jack Russell Terrier este pastorul anglican John Russell, care s-a născut în 1795 în Dartmouth.

Russell, pasionat de vânătoare şi călărit, ca şi tatăl său, şi-a dorit un câine desăvârşit pentru vânătoare, el încercând diferite încrucişări de terrieri de aceeaşi culoare sau pestriţi, până a ajuns la rasa devenită atât de populară în zilele noastre. Jack Russell Terrier este un mix între un Fox Terrier cu blana sârmoasă şi Terrierul englez. John Russell a fost unul dintre fondatorii Kennel Club, fiind un apreciat arbitru la expoziţiile de terrieri. După moartea sa, a rămas o grupă de terrieri care se numeau iniţial „Working Terrier“. În anii '30 a apărut ideea de a numi rasa „Jack Russell“ ca urmare a eforturilor depuse de John Russell în favoarea acestei rase, iar din 22 ianuarie 1990 Kennel Club a recunoscut rasa şi i-a dat standarde legale cu numele de Jack Russell Terrier.

Descriere

Puternic, rezistent, uşor de educat, tolerează bine singurătatea, dar se ataşează foarte rapid de stăpân şi îi place mediul familial. Jack Russell Terrier este un câine isteţ şi rezistent, este recomandat pentru familiile care au copii. În privinţa caracterului, e un animal care nu se lasă mai prejos în faţa altui patruped. Câinele Jack Russell este cel mai bun însoţitor pentru persoanele cu viaţa activă. Prestează excelent în competiţii de agilitate şi în orice alt sport de câini. În plus, acest câine de rasă simte nevoia de a se impune. În cazul în care stăpânul său nu e de ajuns de ferm cu el, patrupedul se va impune de îndată ce are oportunitatea. Este un animal extrem de vigilent. Un Jack Russell trebuie să fie conform standardului de culoare alb cu pete pe corp, care nu trebuie să depăşească 30% din suprafaţa corpului. Acestea pot fi de culoarea neagră şi maro sau combinaţii ale acestora. Părul trebuie să fie tare, cu fir neted, aspru sau sârmos.


Înălţimea ideală a Jack Russell Terrier-ului la greabăn este de 25 – 30 cm, greutatea ideală este 5-6 kg. Câinii Jack Russel Terrier sunt longevivi şi au o stare de sănătate bună, în condiţiile în care sunt îngrijiţi corespunzător putând trăi între 14 şi 21 de ani. Pentru a creşte acest câine, lucrurile sunt simple. În primul rând, este indicat ca acest animal să ştie cine este stăpânul încă din prima zi. Fiindcă e un câine activ, are nevoie de un loc unde să se desfăşoare şi să facă mişcare nestingherit.

Deşi sunt uşor de dresat, terrierii Jack Russell sunt atenţi pentru perioade scurte de timp. Au nevoie de consistenţă şi de multă răbdare. În cazul în care aveţi un copil, nu cumpăraţi un terrier Jack Russell, pentru că nu vor suporta un tratament mai dur şi sunt o alegere proastă pentru familii care au copii sub 10 ani. Adoptaţi un terrier Jack Russell numai dacă este singurul câine. Deşi unii câini se înţeleg bine cu alte animale ce sunt deja stabilite în casă, terrierul are tendinţa de a deveni agresiv, chiar dacă este vorba de un câine mai mare ca el. Nu vor împărţi mâncarea, jucăriile etc. Terrierii Jack Russell au nevoie de multă atenţie. Acesta este un câine extrem de activ. Principalul motiv pentru care oamenii renunţă la un astfel de câine este pentru că nu sunt pregătiţi pentru energia lui. Al doilea motiv este pentru că terrierii Jack Russell au muşcat uşor copiii mici.

Avantaje şi dezavantaje

Printre dezavantajele acestei rase se numără faptul că un Jack Russel Terrier are nevoie de spaţii mari, deschise, pentru a se putea dezvolta normal, roade dacă nu este supravegheat, poate deveni agresiv cu alte animale de casă mai mici decât talia sa şi nu este un animal de pază de încredere. În acelaşi timp însă, există şi multe avantaje. Este prietenos cu copiii şi cu alte animale, are o mare capacitate de adaptare la toate modelele de viaţă, este un bun vânător, prinde şoareci, şobolani, este curajos, blana sa este uşor de întreţinut. Este un  bun animal de companie, inteligent şi uşor de dresat şi, totodată, este ascultător şi fidel stăpânului.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. Carmen said:

    In primul rand trebuie subliniat ca nu e un caine pentru oricine si in nici un caz pentru cei care nu au mai avut caini. Este extrem de energic si dominant, foarte incapatanat si hotarat. Daca proprietarul nu stie sa se impuna in fata lui si cade in plasa dragalaseniilor si mutritelor nevinovate, va rezulta un caine foarte neascultator si agresiv. Plus ca daca nu ai timp sa il plimbi in fiecare zi cel putin 2 ore (alergare nu la pas in lesa), o sa isi consume energia prin casa stricand diverse lucruri. In rest, e o rasa minunata, extrem de inteligenti si prietenosi, foarte atasati de proprietar, le place sa ia parte la toate activitatile din familie si daca sunt educati cu rabdare se pot intelege si cu alte animale din casa. Totul tine de educatia primita.

Alte stiri

28 ianuarie 2019

Gorj: Anchetă în urma uciderii unui câine prin împuşcare

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o anchetă în urma uciderii unui câine, în comuna Băleşti. Astfel, oamenii legii au fost sesizați duminică de un bărbat, din comuna Bălești, cu privire la faptul că vecinul său, de 69

Sumarul ediției de miercuri, 30 iunie 2010

Actualitate

» Craiova: Judecătorul Diaconescu şi-a reclamat colega
» Poliţiştii bulgari au găsit un cadavru care ar putea fi al unei judecătoare din Corabia
» Spitalul de Urgenţă concurează ministerul la personal TESA
» Grup de hoţi, identificat de poliţiştii doljeni
» Craiova: Şoferi sancţionaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor
» Dolj: Scandal pe recolta de grâu
» Dolj: Ajutorul social nu se acordă numai celor care au nevoie de el
» Craiova: Acţiuni în instanţă pentru recuperarea datoriilor la întreţinere
» Craiova: Service-ul de case de marcat, o afacere profitabilă
» Craiovenii îşi fac provizii de teama creşterii cotei TVA
» Statul, lăsat în pielea goală
» Plenul CJ Dolj aprobă proiecte în timp record
» Sechestru pe maşinile romilor din Târgu Jiu
» Fondul de reparaţii, contestat de proprietari
» Titlul “Gorjeanul anului”, acordat după reguli noi
» Olt: 70 de absenţi şi un eliminat de la examenul de bacalaureat
» Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova susţine că unitatea are prea puţin personal TESA

Local

» Furt de obiecte de tezaur de milioane de euro
» Şpaga judecătorilor, împuţinată de avocaţi
» Mitropolitul Olteniei a slujit la Târgu Jiu
» Descinderi la Strehaia
» Poliţişti comunitari, concediaţi
» Spitalul „Filantropia“, blocat de datorii
» Lorena: Vezi că tumora este ceva foarte grav?

Dolj

» Începe evaluarea managerilor de şcoli din Dolj

Gorj

» Şeful CJ Gorj şi-a prezentat raportul de activitate

Sport

» Paraguay, în sferturi
» Pandurii, programaţi la medic
» Antrenamente la înălţime
» Kaka, certat pentru cartonaşe
» Barca îi cedează pe Henry şi Toure
» Franţa a scăpat de Escalettes
» Mutu nu duce lipsă de oferte
» Forminte s-a întors la lot
» Tecău şi Lindstedt, în sferturi
» Năstase: Eu le arătam degetul
» Pop, bronz în Cehia
» Judoka de la CSM-LPS, primii din ţară
» Oltchim – SCM Craiova în runda inaugurală

Bani & Afaceri

» Jaf în Combinatul Celrom
» Nebunia caselor de marcat

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Ia te uită!
» Scurte ştiri
» Albul îmbracă orice siluetă
» Mirtul, o plantă veşnic verde
» Salată cu paste şi legume
» Jack Russell Terrier, un căţel plin de viaţă

Top