24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Princess Abby, cel mai urât câine din lume
În ciuda faptului că are un ochi pe jumătate închis, are picioare strâmbe, Princess Abby, un chihuahua de patru ani, este campioană, a câştigat 1.000 de dolari şi participă a emisiuni TV. După cum informează Corriere.it, micul chihuahua a fost desemnat cel mai urât câine din lume, în cadrul unui concurs organizat în California. Comentariul stăpânei sale, Kathleen Francis, la aflarea veştii era oarecum aşteptat: „Pentru mine, este cel mai frumos câine din lume“. La startul concursului, organizat anual în  Petaluma, California, s-au aliniat cei mai urâţi câini de pe teritoriul Statelor Unite. Marele câştigător al celei de-a 22-a ediţii a concursului a fost desemnată Princess Abby. Stăpâna acesteia a povestit că, atunci când copiii văd căţelul pe stradă, se îndepărtează rapid. Drept recompensă, căţeluşa a primit 1.000 de dolari, plus accesul în lumea televiziunii. Mai multe posturi tv au invitat-o deja pe Kathleen şi pe căţeluşa sa la diferite emisiuni.

Prinţul Persiei, cel mai popular film inspirat de un joc
În ciuda faptului că încasările sale sunt mult sub ceea ce ar fi sperat cei de la Disney, „Prinţul Persiei: Nisipurile timpului“ a devenit filmul inspirat de un joc video cu cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor. Cu cele 295 de milioane de dolari încasate la nivel mondial, producţia Disney a depăşit succesul financiar din 2001 „Lara Croft: Tomb Raider“, care la sfârşitul lunilor de rulare în cinematografele din toată lumea încasase 274 de milioane de dolari. Potrivit estimărilor, există mari şanse ca „Prinţul Persiei: Nisipurile Timpului“ să aibă parte de o continuare, exact ca şi predecesorul său. „Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life“ s-a lansat în 2003, dar suma totală încasată a fost mai mică: 156 de milioane de dolari. Având în vedere că Jake Gyllenhaal şi Gemma Arterton au semnat contractul pentru o trilogie, este posibil ca în anul 2013 să fie lansată pe marile ecrane continuarea „Prince of Persia: Warrior Within“, inspirată de al doilea joc din seria dezvoltată de Ubisoft.

Patricia de la Amadeus, din avion direct la examen
Patricia a trecut cu bine de sesiunea care tocmai s-a încheiat, deşi a avut o perioadă foarte solicitantă alături de colegele ei de trupă. Amadeus a reprezentat România la World Expo 2010, la Shanghai, şi la sosirea din China, Patricia a plecat direct de la aeroport către un examen, pe care nu concepea să îl piardă. „Am avut o sesiune destul de încărcată şi comprimată. Practic în două săptămâni a trebuit să susţin 11 examene. Sesiunea mea a început exact cu o zi înainte de plecarea în China, primul examen fiind chiar la violoncel. Spre surprinderea şi norocul meu, restul examenelor au avut loc imediat ce ne-am întors din China. Iar când spun «imediat» o spun la modul cel mai real, pentru că din aeroport a trebuit să plec direct la Conservator pentru a-mi susţine al doilea examen“.
 Studentă în anul III la Conservator, în Bucureşti, Patricia are susţinerea şi înţelegerea celorlalte fete din Amadeus atunci când vine vorba de examene, studii sau ore de practică, pentru că fiecare a trecut prin asta. „Acum urmez cursurile de practică în orchestra Conservatorului, cu care vom susţine în curând un concert simfonic ce va încheia anul studenţesc. Abia atunci pot spune că am trecut în anul trei la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti“.
Rubrică realizată de agenţia de presă Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS