15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlexandra Ghiorghie şi povestea sa în lumea modei

Alexandra Ghiorghie şi povestea sa în lumea modei

„Clar de lună“, „Ploaie de primăvară“, „Orhideea“ sunt doar câteva dintre colecţiile care poartă semnătura unui designer care păşeşte pe drumul creaţiei vestimentare cu încredere, aducând frumosul la rang de artă.

Senzaţiile zilnice, propriile sentimente, poveştile cotidiene sunt sursele sale de inspiraţie. În faţa unei foi de desen, cu creionul în mână, ele se conturează, încep să prindă viaţă, pentru ca mai apoi să strălucească pe covorul roşu al prezentărilor de modă şi să sfârşească prin a îmbrăca femeia zilelor noastre, a-i da încredere şi acel aer distinct. „Lucrul meu nu se rezumă doar la momentul când mă aşez la masă. Când nu desenez, mă gândesc şi mă inspir din diferite lucruri sau întâmplări cotidiene, de la poveşti spuse la o cafea până la sentimentele şi senzaţiile pe care le trăiesc. Aşa ajung să-mi creez o imagine care se conturează cu fiecare model desenat, transformându-se astfel în tema colecţiei, care este respectată de toate modelele“, a mărturisit designerul Alexandra Ghiorghie.

Ieri o micuţă balerină, astăzi un creator de frumos

Cu ani în urmă, era o fetiţă dulce care îmbrăca tutuul şi încălţa demipoantele, încercând să păşească în lumea frumosului. Era o dorinţă care venea din interior şi pe care atunci nu o înţelegea, dar pe care astăzi o cultivă şi o iubeşte. „De mică am trăit în lumea artei. Baletul clasic mi-a creat o sensibilitate pentru frumos. Din acest punct de vedere aş putea spune că nu am avut un început, ci doar o continuitate, având puterea de a-mi regăsi firea şi talentul“.
A continuat să se hrănească din frumos, iar paşii au condus-o spre Franţa şi Italia.
„În viaţa mea am încercat să fac totul cât mai bine posibil şi cu profesionalism. Astfel, a fost naturală alegerea oraşului Milano pentru formarea mea ca designer, întrucât acest oraş este considerat capitala modei în lume. Însă studiile mi le-am început în Bucureşti şi au fost completate cu un schimb de experienţă de şase luni în Paris.
În urma acestor cursuri am descoperit că o atitudine critică nu este cea mai bună alegere, iar o fire contemplativă şi analitică este constructivă şi eficientă, putând astfel mult mai uşor să descoperi şi să pui în valoare partea pozitivă a lucrurilor.
Toată durata studiilor mele atât în Italia, cât şi în Franţa a însemnat o perioadă în care am asimilat încontinuu informaţii şi trăiri cu totul şi cu totul noi pentru mine, care mi-au conturat personalitatea şi m-au desăvârşit ca profesionist în acest domeniu“.

Pe podiumul modei

A păşit cu încredere mai departe. Experienţa de peste hotare a ajutat-o, i-a dat încredere şi totodată certitudinea că nici o clipă nu a ales drumul greşit. Şi a început să demonstreze şi celor care erau sceptici că frumosul este sursa şi modul său de exprimare.
„M-a încurajat şi susţinut în special familia, care a crezut în talentul meu şi mi-a dat încredere în forţele proprii atunci când aveam mai multă nevoie. Celor care nu au crezut în mine la începutul şcolarizării mele nu am avut cum să le demonstrez contrariul însă, în prezent, odată ce rezultatele muncii mele au putut fi observate, aceştia s-au convins singuri de aptitudinile pe care le am“.
Astăzi o regăsim pe podiumul prezentărilor de modă de la Bucharest Fashion Week, eveniment care a ajutat-o pe Alexandra Ghiorghie să-şi demonstreze voinţa şi abilităţile profesionale „care se pot ridica la nivelul concurenţei“, dar şi la Craiova, strălucind în „Clar de lună“, o colecţie nouă, în care „textura materialor folosite, imprimeurile acestora şi croiala fiecărui model reinterpretează misticismul unei nopţi cu lună plină“.
Sub „Clar de lună“, în „Ploaie de primăvară“ sau într-o altă viitoare colecţie, Alexandra Ghiorghie va aduce o parte din frumosul care o hrăneşte şi inspiră şi va desăvârşi eleganţa şi rafinamentul femeii.

Admiraţia unui designer 

„Nu pot spune că am un model în viaţă pe care să-l urmez, dar o admir foarte mult pe britanica Vivienne Westwood, deoarece are o mare putere de caracter, impunându-se în istoria modei prin stilul său aparte, care a creat şi încă mai creează trendurile pe care le recunosc şi le respectă toţi marii creatori“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS