10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStroganoff cu cârnaţi

Stroganoff cu cârnaţi

Ingrediente (pentru 4 porţii): 8 cârnaţi groşi de vită, 2 linguri de ulei de măsline, 3 bucăţi de şuncă fără şorici, o ceapă mare, 2 căţei de usturoi, 500 g de ciuperci champignon, o linguriţă de boia dulce, 1/4 cană de pastă de tomate, o cană de supă de vită, 1/4 cană de smântână, 2 linguri de ceapă verde, piper.
Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o tigaie, la temperatură moderată. Prăjiţi cârnaţii, întorcându-i din când în când, timp de 8-10 minute sau până când se rumenesc şi se pătrund. Scoateţi-i pe o farfurie şi acoperiţi-i să rămână calzi. În aceeaşi tigaie adăugaţi şunca tăiată bucăţele, ceapa tocată şi usturoiul pisat. Căliţi legumele timp de 3 minute sau până când ceapa se rumeneşte. Adăugaţi ciupercile tăiate felii şi lăsaţi totul pe foc timp de 5 minute sau până când ciupercile se înmoaie. Adăugaţi apoi boiaua dulce, pasta de tomate şi supa şi aduceţi totul la punctul de fierbere. Între timp, tăiaţi cârnaţii pe diagonală, în bucăţi de aproximativ 4 centimetri lăţime. Puneţi cârnaţii în tigaie, condimentaţi cu piper şi lăsaţi totul pe foc, amestecând din când în când, timp de 2 minute sau până când bucăţile de cârnaţi se încălzesc. Luaţi tigaia de pe foc, adăugaţi smântâna şi ceapa verde tocată mărunt şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU