6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Sex în vacanţă

Vacanţa este un prilej de a explora locuri necunoscute, dar şi de a da frâu liber pasiunii.

Vacanţa este un „afrodiziac“ natural, permiţând oricui, indiferent că este singur sau şi-a găsit jumătatea, să descopere noi locuri neexplorate, noi obiceiuri, alţi oameni, iar toate acestea la un loc pun în mişcare imaginaţia şi curiozitatea şi trezesc din letargie şi cuplurile care nu pun foarte mult preţ pe sex. Principalul secret este acela de a nu lua cu noi şi obiceiurile vechi. Trebuie să profităm la maximum de tot ceea ce ne oferă o vacanţă. În aceste câteva zile de relaxare, totul trebuie să meargă bine sau aproape bine. Secretul este să privim cu detaşare tot ceea ce, în viaţa de zi cu zi, ne-ar scoate din minţi. „Înarmaţi“ cu această stare sufletească, există şanse ca şi cel mai sărăcăcios hotel să pară de cinci stele, iar unul exclusivist să devină un colţ de rai. Important este să fiţi detaşat de toate problemele, pentru a profita la maximum de fiecare moment, folosind doar emisfera dreaptă, cea care pune în mişcare fantezia şi creativitatea.

Cuplu în derivă

În cazul în care sunteţi un cuplu deja plictisit şi simţiţi că aţi intrat într-o stare de amorţeală din care cu greu mai puteţi ieşi, e recomandat, de exemplu, să găsiţi diferite metode de a aduce un pic de sare şi piper în viaţa dumneavoastră. De exemplu, daţi-vă o întâlnire surpriză la un hotel, unde fiecare partener să se prezinte separat, cu o ţinută care să atragă atenţia partenerului, eventual, în cazul doamnelor, articole sexy de lenjerie intimă. Altora li s-ar putea părea amuzant să dăruiască partenerului o jucărie erotică, întrucât aceasta ar aduce un plus de farmec în acest joc al seducţiei. Înainte de toate însă, încercaţi să faceţi în vacanţă ceea ce nu faceţi de obicei când sunteţi în oraş; de exemplu, plimbaţi-vă ţinându-vă de mână, mângâiaţi-vă fugitiv, aşa cum făceaţi la începutul relaţiei. Toate acestea vă vor fi de ajutor pentru a vă lăsa dus de val şi pentru a profita de fiecare clipă de plăcere. Mai întâi de toate însă, în vacanţă daţi uitării reproşurile, criticile şi orice motive de dispută. Tot ce trebuie să faceţi este să profitaţi la maximum de clipele libere.

Oriunde, oricât, oricum

În cazul burlacilor însă, lucrurile sunt mult mai simple. Atunci când pleacă în vacanţă, aceştia au un obiectiv clar, în afară de distracţia şi odihna de rigoare: sex cât cuprinde. Cinci la sută dintre europeni au recunoscut că în timpul vacanţelor au avut raporturi sexuale ocazionale. Aceste cifre sunt însă mult mai mici decât în realitate, ştiut fiind că este dificil să fii sincer atunci când eşti pus în faţa unui chestionar de acest gen. Oricum ar fi, cert este că, în mai mult de jumătate din cazuri, mijloacele de protecţie au fost neglijate, riscurile de transmitere a unor boli grave precum SIDA, sifilis, hepatită B sau gonoree fiind destul de ridicate. În timpul vacanţelor în străinătate, raporturile sexuale ocazionale sunt o obişnuinţă şi tocmai din acest motiv turiştii ar trebui să fie conştienţi de riscurile care îi pândesc. Potrivit unui sondaj al  European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID), persoanele în pericol sunt mai ales turiştii necăsătoriţi sau cei care nu au un partener stabil. De aceea, specialiştii de la ESCMID recomandă să evitaţi pe cât posibil raporturile sexuale întâmplătoare şi, mai ales, să folosiţi prezervativul. În plus, evitaţi să consumaţi în exces alcool sau droguri, care scad la minimum nivelul de percepţie a realităţii şi vă expun în mai mare măsură unui comportament hazardat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU