15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretele preparării dulceţurilor

Secretele preparării dulceţurilor

– La prepararea dulceţurilor se folosesc numai vase emailate.
– Mai întâi transformaţi zahărul în sirop. Pentru prepararea lui, se pune zahărul să se dizolve în apă rece şi apoi se dă la fiert la temperatura de 120 de grade Celsius. Abia după aceea se adaugă fructele.
– Lăsaţi compoziţia pe foc până când aceasta ajunge la consistenţa dorită. Îndepărtaţi mereu pojghiţa care se formează deasupra amestecului şi evitaţi să mestecaţi violent, deoarece distrugeţi fructele.
– Nu lăsaţi dulceaţa nesupravegheată. Câteva minute de neatenţie vă pot compromite întreaga muncă, deoarece, dacă dulceaţa se întăreşte prea mult, este bună doar de aruncat.
– Folosiţi o cratiţă cu dimensiunile adecvate cantităţii de fructe pe care doriţi să o folosiţi.
– Fructele trebuie amestecate cu siropul de zahăr toate o dată, nu pe rând.
– Pentru a mesteca, utilizaţi o lingură din lemn.
– Evidenţiaţi gustul fructelor adăugând în timpul preparării zeamă de lămâie.
– Pentru a şti care este consistenţa ideală a dulceţii, puneţi o picătură pe o farfurie rece. Dacă aceasta nu curge, este semn că dulceaţa este gata.
– Dacă nu spumaţi dulceaţa în timpul fierberii, adăugaţi la final zece grame de unt. Spuma se va resorbi.
– Borcanele trebuie să fie foarte curate, uscate şi fierbinţi.
– Cei care se încumetă să experimenteze dulceaţa de trandafiri trebuie să ştie că trandafirii potriviţi pentru ea sunt cei care se albesc atunci când se usucă, partea albă fiind cea care conferă savoare preparatului. Secretele dulceţii sunt simple: pentru o textură deosebită, zahărul trebuie zdrobit manual, inegal, apoi, când se dizolvă în apă, trebuie pusă zeama de la o jumătate de lămâie şi un albuş de ou. Fructele trebuie adăugate abia când siropul de zăhar ajunge aproape la consistenţa unui şerbet (fructele proaspete lasă multă zeamă), iar dulceaţa nu trebuie turnată decât în borcane afumate (pentru un plus de gust exotic, dar şi pentru a fi siguri că sunt distruse bacteriile şi potenţialele mucegaiuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS