10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea pielii după plajă

Îngrijirea pielii după plajă

După o zi de plajă în care aţi exagerat cu statul la soare, iar pielea dă semne de arsură, ar trebuie să luaţi măcar în al doisprezecelea ceas unele măsuri care să diminueze mâncărimile sau usturimea.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi dacă vedeţi că vi se cojeşte pielea ar fi un duş rece, care vă va răci corpul şi va încetini procesul de jupuire. După ce v-aţi răcorit, folosiţi un prosop uscat şi moale, fără însă să vă frecaţi pielea.
Nu uitaţi apoi de crema hidratantă, care ar trebui să fie aplicată imediat după ce aţi ieşit de sub duş. Indicat ar fi să alegeţi o cremă cu aloe vera, menită să calmeze pielea, să reducă inflamaţia şi să încetinească cojirea. Puteţi alege, de asemenea, şi un gel cu aloe vera.
Nu uitaţi să consumaţi mai multe lichide, căci atunci când pielea este agresată, hidratarea, nu numai la exterior, ci şi la interior devine şi mai importantă. Necesarul de apă ar fi de opt-zece pahare pe zi.
Dacă mâncărimea pielii vă dă în continuare bătăi de cap, încercaţi să amelioraţi această senzaţie nu prin scărpinare, căci astfel riscaţi să vă răniţi şi să rămâneţi cu cicatrice, ci apelând la ajutorul gheţii. Puneţi cuburile de gheaţă într-un material curat şi aplicaţi pe zona sensibilă.

Produse cosmetice de evitat după plajă

Aşa cum, înainte de plajă, nu este indicată folosirea produselor cosmetice de genul parfumurilor sau al deodorantelor pe bază de alcool, nici după expunerea la soare nu este recomandat să apelaţi la ele. Un deodorant sau un parfum fără alcool pot fi o variantă la îndemână pentru astfel de situaţii. De asemenea, câteva zile după plajă evitaţi orice metodă de epilare agresivă – ceară sau lamă. Alegeţi o cremă epilatoare, care are o acţiune mai blândă asupra pielii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS