21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFriptură rapidă de pui

Friptură rapidă de pui

Ingrediente (pentru 4 porţii): 4 bucăţi de piept de pui cu os, 2 cartofi mari, 20 g unt nesărat, 20 ml ulei de măsline, 4 căţei de usturoi, 6 cepe mici, o lămâie tăiată pe jumătate, 3 linguri de tarhon proaspăt tocat, 250 ml vin alb sec, 250 ml supă de pui, 2 linguri de muştar Dijon, sare şi piper.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 220°C. Încălziţi untul şi uleiul într-o tigaie de teflon, la temperatură moderată. Adăugaţi bucăţile de piept de pui şi prăjiţi-le pe fiecare parte câte două minute, până când se rumenesc bine. Transferaţi carnea într-o cratiţă medie. Adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi în tigaie şi rumeniţi-i puţin (nu trebuie să fie prăjiţi complet). Aranjaţi bucăţile de cartofi, ceapa şi usturoiul în cratiţa în care se află puiul. Stoarceţi zeamă de lămâie peste ingrediente, condimentaţi cu sare şi piper după gust, presăraţi o parte din tarhon şi daţi totul la cuptor timp de 30 de minute. Transferaţi carnea şi legumele pe un platou. Puneţi cratiţa în care aţi prăjit carnea pe foc de intensitate medie. Adăugaţi vinul, supa şi muştarul şi preparaţi un sos, amestecând continuu. Turnaţi sosul peste pui şi cartofi şi presăraţi şi restul de tarhon. Serviţi alături de salată verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII