17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Trăiesc într-o casă-dalmaţian
O familie din Croaţia şi-a pictat casa cu pete negre, pentru a aduce un omagiu căţelului lor dalmaţian, informează site-ul web.orange.co.uk. Goran Tomasic, de 55 de ani, a decis că facă un lucru neobişnuit pentru ca familia să îşi amintească mereu de câinele dalmaţian Bingo, care a murit după ce a fost călcat de o maşină. Prin urmare, după o şedinţă de familie, casa familiei Tomasic, din satul Pribuslavec, a fost zugrăvită cu pete negre, asemănătoare cu cele ale răposatului dalmaţian. „L-am iubit atât de mult încât nu vrem să îl uităm vreodată, aşa că am zugrăvit casa cu pete, ca să ne amintim mereu de el“, a explicat Goran Tomasic. Pentru a mai trece peste durerea pricinuită de pierderea lui Bingo, familia Tomasic şi-a cumpărat un golden retriever, iar vecinii lor sunt încântaţi de idee. „Bine că şi-au luat alt câine. O casă galbenă se potriveşte mult mai bine în peisaj decât una cu pete“, au spus vecinii.

O biserică sud-africană se vrea inventatorul vuvuzelei

Reprezentanţii unei biserici evangheliste din Africa de Sud poartă negocieri cu societatea care produce deja celebrele vuvuzele, pentru ca respectiva biserică să fie declarată inventatorul de drept al instrumentului de suflat. După cum informează site-ul zigonet.com, producătorul oficial al vuvuzelelor a încheiat în această săptămână un acord cu biserica sud-africană, prin care fabricantul o recunoaşte pe aceasta drept inventatorul adevărat al zgomotoasei şi controversatei trompete. Reprezentantul bisericii baptiste Nazaret din Inanda a precizat că acordul urmează să fie finalizat în curând. La rândul său, proprietarul firmei Masincedane Sport, societatea care produce vuvuzele de plastic de câteva zeci de ani, nu a negat existenţa unui acord de acest fel, dar nici nu a furnizat detalii în legătură cu conţinutul acestuia.

Maşină transformată în robot luptător
Un artist şi-a transformat prima maşină într-un robot, informează site-ul zigonet.com. Nikola Nikolov s-a inspirat probabil din filmul de succes „Transformers“ şi a metamorfozat un autoturism vechi, marca Lada Samara Diva, într-un robot umanoid de metal, înalt de doi metri şi cu o greutate de 90 de kilograme. Creaţia a luat forma unui războinic în poziţie de luptă, pregătit să se avânte în iureşul bătăliei, o figură dacă nu înspăimântătoare, cel puţin impresionantă. Artistul a explicat că, în viziunea sa, sculptura, pe care a botezat-o „Transformer“, este „surprinsă“ în momentul în care îşi dă seama că a devenit un robot luptător în urma transformării miraculoase dintr-o maşină obişnuită. Nikola Nikolov a mai spus că intenţia lui a fost aceea de a realiza o personificare credibilă a relaţiei dintre om şi maşină.

A trecut un an de la moartea lui Michael Jackson

Familia şi admiratorii lui Michael Jackson comemorează astăzi un an de la moartea megastarului. Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, la locuinţa sa din Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Potrivit site-ului contactmusic.com, pe 26 iunie familia Jackson va organiza o ceremonie specială intitulată „Forever Michael“ la care vor participa numeroase celebrităţi. Aceasta se va desfăşura la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS